Nyt on hyvää! Petterin nerokasta uunimakkaraohjetta on kokeiltava
Uunimakkara on suomalaisille rakas lohturuoka. Kokeile tätä Petterin versiota, jossa makkarat saavat texmex-vivahteen.
Videolla: Unicafe lopetti viime vuonna kokonaan uunimakkaran tarjoilun – tässä syy
Uunimakkara on monen suomalaisen arkiruokasuosikki niin kotikeittiössä kuin lounasruokaloissakin. Uunimakkaraa syödään Suomessa niin päiväkodeissa, kouluissa kuin työpaikan lounasruokaloissakin. ISS Ruokapalveluiden tuotepäällikkö Terhi Paldan kertoi MTV:lle vuonna 2017, että uunimakkara pitää pintansa lounasruokaloiden ykkösenä.
– Monet suomalaiset sanovat, että he eivät syö paljon makkaraa. Mutta kun meillä on missä tahansa ravintolassa makkaraa, nakkia tai erityisesti uunimakkaraa, niin silloin meillä on aina hyvä asiakastyytyväisyys. Kun sitä on tarjolla, asiakkaita on aina paljon. Sinä päivänä muuta ruokaa menee vähemmän, Paldan paljasti tuolloin.
Uunimakkaran suosio perustuu varmasti sen simppeliin mutta niin kotoisaan makuun. Juustolla kuorrutettu makkara muusin kera on lohturuokaa parhaimmillaan. Klassisesta uunimakkarasta voi myös helposti tuunata uudenlaisia versioita!
Pauligin keittiömestarina työskentelevä Petteri Kanerva vinkkaa, että uunimakkaraan saa helposti loihdittua texmex-makumaailman kaupan valmiilla kastikkeilla. Kuorruta uunimakkaraa juustokastikkeella ja salsalla, viimeistele murskatuilla nacholastuilla ja unelmien lohtuherkku on paistamista vaille valmista. Voit tuunata texmex-uunimakkaraa myös esimerkiksi juustoraasteella, chiliviipaleilla tai vaikka tuoreella korianterilla.
Texmex-uunimakkara
1 ptk lenkkimakkaraa (2 isoa makkaraa)
1 prk salsakastiketta
1 prk juustokastiketta
Nacholastuja
(Lisäksi esim. juustoraastetta, chiliviipaleita, sipulia ja tuoretta korianteria)
Valmistusohje:
- Asettele makkarat uunivuokaan.
- Sekoita halutessasi kastikkeet ja kaada ne makkaroiden päälle. Voit myös kaataa kastikkeet kerroksittain makkaroiden päälle.
- Murustele päälle reilusti nacholastuja. Ripottele päälle halutessasi vielä hieman juustoraastetta.
- Paista 170-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia.
- Viimeistele texmex-uunimakkara esimerkiksi tuoreella korianterilla, chiliviipaleilla tai punasipulirenkailla. Tarjoile perunamuusin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti