Uunimakkara on suomalaisille rakas lohturuoka. Kokeile tätä Petterin versiota, jossa makkarat saavat texmex-vivahteen.
Videolla: Unicafe lopetti viime vuonna kokonaan uunimakkaran tarjoilun – tässä syy
Uunimakkara on monen suomalaisen arkiruokasuosikki niin kotikeittiössä kuin lounasruokaloissakin. Uunimakkaraa syödään Suomessa niin päiväkodeissa, kouluissa kuin työpaikan lounasruokaloissakin. ISS Ruokapalveluiden tuotepäällikkö Terhi Paldan kertoi MTV:lle vuonna 2017, että uunimakkara pitää pintansa lounasruokaloiden ykkösenä.
– Monet suomalaiset sanovat, että he eivät syö paljon makkaraa. Mutta kun meillä on missä tahansa ravintolassa makkaraa, nakkia tai erityisesti uunimakkaraa, niin silloin meillä on aina hyvä asiakastyytyväisyys. Kun sitä on tarjolla, asiakkaita on aina paljon. Sinä päivänä muuta ruokaa menee vähemmän, Paldan paljasti tuolloin.
Uunimakkaran suosio perustuu varmasti sen simppeliin mutta niin kotoisaan makuun. Juustolla kuorrutettu makkara muusin kera on lohturuokaa parhaimmillaan. Klassisesta uunimakkarasta voi myös helposti tuunata uudenlaisia versioita!
Pauligin keittiömestarina työskentelevä Petteri Kanerva vinkkaa, että uunimakkaraan saa helposti loihdittua texmex-makumaailman kaupan valmiilla kastikkeilla. Kuorruta uunimakkaraa juustokastikkeella ja salsalla, viimeistele murskatuilla nacholastuilla ja unelmien lohtuherkku on paistamista vaille valmista. Voit tuunata texmex-uunimakkaraa myös esimerkiksi juustoraasteella, chiliviipaleilla tai vaikka tuoreella korianterilla.
