Nyt on hyvää! Petterin nerokasta uunimakkaraohjetta on kokeiltava

0:33 Hyvästit uunimakkaralle! Helsingin yliopiston päärakennuksessa tarjoillaan suosikkiannosta vihonviimeisesn kerran

Uunimakkara on suomalaisille rakas lohturuoka. Kokeile tätä Petterin versiota, jossa makkarat saavat texmex-vivahteen.

Videolla: Unicafe lopetti viime vuonna kokonaan uunimakkaran tarjoilun – tässä syy 

Uunimakkara on monen suomalaisen arkiruokasuosikki niin kotikeittiössä kuin lounasruokaloissakin. Uunimakkaraa syödään Suomessa niin päiväkodeissa, kouluissa kuin työpaikan lounasruokaloissakin. ISS Ruokapalveluiden tuotepäällikkö Terhi Paldan kertoi MTV:lle vuonna 2017, että uunimakkara pitää pintansa lounasruokaloiden ykkösenä.

– Monet suomalaiset sanovat, että he eivät syö paljon makkaraa. Mutta kun meillä on missä tahansa ravintolassa makkaraa, nakkia tai erityisesti uunimakkaraa, niin silloin meillä on aina hyvä asiakastyytyväisyys. Kun sitä on tarjolla, asiakkaita on aina paljon. Sinä päivänä muuta ruokaa menee vähemmän, Paldan paljasti tuolloin.

Uunimakkaran suosio perustuu varmasti sen simppeliin mutta niin kotoisaan makuun. Juustolla kuorrutettu makkara muusin kera on lohturuokaa parhaimmillaan. Klassisesta uunimakkarasta voi myös helposti tuunata uudenlaisia versioita!

Pauligin keittiömestarina työskentelevä Petteri Kanerva vinkkaa, että uunimakkaraan saa helposti loihdittua texmex-makumaailman kaupan valmiilla kastikkeilla. Kuorruta uunimakkaraa juustokastikkeella ja salsalla, viimeistele murskatuilla nacholastuilla ja unelmien lohtuherkku on paistamista vaille valmista. Voit tuunata texmex-uunimakkaraa myös esimerkiksi juustoraasteella, chiliviipaleilla tai vaikka tuoreella korianterilla.

Texmex-uunimakkara

1 ptk lenkkimakkaraa (2 isoa makkaraa)
1 prk salsakastiketta
1 prk juustokastiketta
Nacholastuja
(Lisäksi esim. juustoraastetta, chiliviipaleita, sipulia ja tuoretta korianteria)

Valmistusohje:

  1. Asettele makkarat uunivuokaan. 
  2. Sekoita halutessasi kastikkeet ja kaada ne makkaroiden päälle. Voit myös kaataa kastikkeet kerroksittain makkaroiden päälle.
  3. Murustele päälle reilusti nacholastuja. Ripottele päälle halutessasi vielä hieman juustoraastetta.
  4. Paista 170-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia. 
  5. Viimeistele texmex-uunimakkara esimerkiksi tuoreella korianterilla, chiliviipaleilla tai punasipulirenkailla. Tarjoile perunamuusin kera.
Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja