Monelle saattaa tulla yllätyksenä tieto siitä, että suomalaisten suosikkimakkaraa on 1980-luvulla tarjoiltu newyorkilaisen hienostohotellin asukkaille.
Videolla kokki neuvoo, kuinka makkaraa kannattaa lähteä paistamaan.
Kari Martialan ja Helena Lylyharjun tuoreessa Makkara! Tee sitä, syö sitä -kirjassa paljastettiin hauska yksityiskohta suomalaisille rakkaan makkaran, Sinisen Lenkin, historiasta.
Kirjassa kerrottiin ikonisen makkaran päässeen aikoinaan yhden maailman arvostetuimman ja tunnetuimman hotellin ruokalistalle, kun New Yorkissa sijaitsevassa hotelli Waldford Astoriassa järjestettiin 1980-luvulla suomalaisen ruoan viikko.
Viikon aikana juhlaillallisille tarjolle katettiin muun muassa Sinistä Lenkkiä. Hotellin keittiössä makkara viilutettiin taidokkaasti ja paistettiin uunissa.
