Mainos

Kati vinkkaa täydellisen ja helpon tavan tehdä uunimakkaraa: "Saat myös lisukkeet kätevästi yhdellä kertaa"

Uunimakkara on suomalaisten buffetpöytien suosikkiruokaa. Nyt kun buffetruokalat ovat monin paikoin suljettuna koronavirusepidemian vuoksi, on hyvä syy kokata kaikkien aikojen lohturuokaa kotona.

Hellapoliisiina tunnettu ruokabloggaaja ja yrittäjä Kati Jaakonen vinkkaa täydellisen tavan tehdä uunimakkaraa. Makkaroiden paistuessa saa samalla nimittäin valmistettua myös lisukkeet.

– Milloin viimeksi olet valmistanut sitä itse? Tällä reseptillä valmistaessa saat myös lisukkeet kätevästi yhdellä kertaa, Kati vinkkaa.

Suosittu lounasruoka

Uunimakkaraa syödään normaalioloissa Suomessa niin päiväkodeissa, kouluissa kuin työpaikan lounasruokaloissakin. ISS Ruokapalveluiden tuotepäällikkö Terhi Paldan kertoi MTV:lle vuonna 2017, että uunimakkara pitää pintansa lounasruokaloiden ykkösenä.

– Monet suomalaiset sanovat, että he eivät syö paljon makkaraa. Mutta kun meillä on missä tahansa ravintolassa makkaraa, nakkia tai erityisesti uunimakkaraa, niin silloin meillä on aina hyvä asiakastyytyväisyys. Kun sitä on tarjolla, asiakkaita on aina paljon. Sinä päivänä muuta ruokaa menee vähemmän, Paldan paljasti tuolloin.

Uunimakkaran suosio perustuu varmasti sen simppeliin mutta niin kotoisaan makuun. Juustolla kuorrutettu makkara muusin kera on lohturuokaa parhaimmillaan. 

***

Videolla Vappu Pimiän tomaattinen versio uunimakkarasta:

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja