Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kati vinkkaa täydellisen ja helpon tavan tehdä uunimakkaraa: "Saat myös lisukkeet kätevästi yhdellä kertaa"

Hellapoliisi Oy/Jami Jaakonen
Julkaistu 05.04.2020 09:04

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Uunimakkara on suomalaisten buffetpöytien suosikkiruokaa. Nyt kun buffetruokalat ovat monin paikoin suljettuna koronavirusepidemian vuoksi, on hyvä syy kokata kaikkien aikojen lohturuokaa kotona.

Hellapoliisiina tunnettu ruokabloggaaja ja yrittäjä Kati Jaakonen vinkkaa täydellisen tavan tehdä uunimakkaraa. Makkaroiden paistuessa saa samalla nimittäin valmistettua myös lisukkeet.

– Milloin viimeksi olet valmistanut sitä itse? Tällä reseptillä valmistaessa saat myös lisukkeet kätevästi yhdellä kertaa, Kati vinkkaa.

Suosittu lounasruoka

Uunimakkaraa syödään normaalioloissa Suomessa niin päiväkodeissa, kouluissa kuin työpaikan lounasruokaloissakin. ISS Ruokapalveluiden tuotepäällikkö Terhi Paldan kertoi MTV:lle vuonna 2017, että uunimakkara pitää pintansa lounasruokaloiden ykkösenä.

– Monet suomalaiset sanovat, että he eivät syö paljon makkaraa. Mutta kun meillä on missä tahansa ravintolassa makkaraa, nakkia tai erityisesti uunimakkaraa, niin silloin meillä on aina hyvä asiakastyytyväisyys. Kun sitä on tarjolla, asiakkaita on aina paljon. Sinä päivänä muuta ruokaa menee vähemmän, Paldan paljasti tuolloin.

Uunimakkaran suosio perustuu varmasti sen simppeliin mutta niin kotoisaan makuun. Juustolla kuorrutettu makkara muusin kera on lohturuokaa parhaimmillaan. 

Katso resepti: 

Uunimakkara – Katin täydellisellä reseptillä valmistuvat samalla myös lisukkeet

***

Videolla Vappu Pimiän tomaattinen versio uunimakkarasta:

1:30Tomaattinen uunimakkara

Lisää aiheesta:

Suomalaiset kävelevät tämän ohi päivittäin – arkiruokien superraaka-aine piilee pakastealtaassaNyt on hyvää! Petterin nerokasta uunimakkaraohjetta on kokeiltavaNiin helppoa! Kati vinkkaa mahtavan tavan tehdä uunimakkaraa: "Saat myös lisukkeet kätevästi yhdellä kertaa"Söitkö sinäkin? Tässä on kevään suosituin arkiruoka Suomessa – hurjalla suosiolla yksi varjopuoliYllättävä ruoka aiheuttaa pitkät jonot suomalaisiin lounasruokaloihin – oletko sinäkin fani?"Koko Suomen perusruokaa" – koska olet viimeksi tehnyt uunimakkaraa?
RuokaHellapoliisiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:01
    Leivonta

    Helppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvita

  • Eilen13:56
    Maatalous

    Miten käy kotimaisen ruoan? MTK:n uusi isäntä kertoo, mikä kaikki on tällä hetkellä pielessä

  • Eilen09:35
    Klassikkoreseptit

    Kokki näyttää, miten teet klassikkokastikkeen helposti itse – "Ihmisiä vähän pelottaa"

  • Eilen06:49
    Flunssa

    Harva tietää tätä seikkaa hengitystieinfektioiden ehkäisystä: "Sinkki on mielessä, mutta…"

  • 30.11.17:15
    Harri Syrjänen

    Paras lohikeitto ikinä? Tämä on Harri Syrjäsen "törkeän hyvän" reseptin salaisuus