Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomalaisten rakastama arkiruoka: Halpaa ja niin hyvää – milloin viimeksi söit?

Uunimakkara maistuu suomalaisille niin kotona kuin kouluissa ja työpaikan lounasruokaloissakin.
Uunimakkara maistuu suomalaisille niin kotona kuin kouluissa ja työpaikan lounasruokaloissakin. Lehtikuva
Julkaistu 10.08.2017 07:09

MTV LIFESTYLE

Uunimakkara on maistunut suomalaisille arkiruokana jo vuosikymmenten ajan. 

Uunimakkara on suomalaista lohturuokaa parhaimmillaan. Edullinen herkkuruoka syntyy käden käänteessä kotiuunissa ja maistuu koko perheelle. 

Syötkö sinä uunimakkaran mieluiten sinapilla ja ketsupilla, juustolla, pekonilla vai täysin ilman lisukkeita?

Kokkaa klassikkoherkkua ja nauti uunimakkarat yhdessä perunamuusin, ranskanperunoiden tai vaikka salaatin kera.

Perinteinen uunimakkara pekonilla

Aki Wahlmanin, Pekka Terävän, Pertti Kallioisen ja Hannu Aaltosen Kauppias ja 3 kokkia -kirjassa (Foody Allen Oy) esitellään perinteisen uunimakkaran resepti. Tässä reseptissä on mukana myös pekonia!

neljälle
1 pkt uunilenkkimakkaraa
1 dl ketsuppia
100 g emmental-juustoa paloina
1 pkt pekonia


Kuori makkaran kuori pois. Viillä makkara pituussuunnassa. Lusikoi viiltoihin ketsuppia ja juustopaloja. Kääri makkarat pekonisiivuihin, mutta jätä molemmat päät avonaisiksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pekoni on rapeaa.

Lähde: Aki Wahlman, Pekka Terävä, Pertti Kallioinen ja Hannu Aaltonen: Kauppias ja 3 kokkia (Foody Allen Oy)

***

1:30Tomaattinen uunimakkara

Lisää aiheesta:

Yllättävä ruoka aiheuttaa pitkät jonot suomalaisiin lounasruokaloihin – oletko sinäkin fani?"Suomalaisten nakkikioskien legenda" – olethan jo maistanut rakastettua hittileipää?"Koko Suomen perusruokaa" – koska olet viimeksi tehnyt uunimakkaraa? "Lauantain saunaillat, lasi Jaffaa ja..." – muistatko sinäkin tämän legendaarisen herkkuleivän?Mahtava arkiresepti: Milloin viimeksi söit uunimakkaraa – juustolla tai ilman?Klassikkoresepti vailla vertaa: Näin teet perinteistä uunimakkaraa
MakkaraMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Makkara
  • 9.10.07:52
    Kasvisruoka

    EU: Kasvismakkara ei saa enää olla makkara eikä kasvispihvi pihvi

  • 17.9.13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • 3.7.09:53
    Takaisinvedot

    Atrian grillimakkaraa vedetään myynnistä – voi aiheuttaa oireita

  • 25.6.17:28
    Ruoka

    Kuinka kauan avattu makkarapaketti säilyy?

  • 23.6.17:32
    Ruoka

    Näin grillimakkaran saa säilymään jopa kuukausia