Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kokki Linnea Vihonen muistuttaa oleellisimmasta asiasta kaurapuuron valmistuksessa: "Ei saa unohtaa"

1:19Täydellisen kaurapuuron keitto-ohje
Julkaistu 27.12.2020 09:00

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Miten täydellisestä kaurapuurosta saisi vielä astetta parempaa? Kokki Linnea Vihosen herkullisen kaurapuuron salaisuus piilee muun muassa maapähkinävoissa sekä yhdessä ainesosassa, jota ei saa koskaan unohtaa.

Videolla ohjeet täydellisen kaurapuuron keittämiseen.

Kaurapuuron keittäminen kattilassa on helppoa, kunhan pitää mielessä pari oleellista valmistusvaihetta. Täydellisen kaurapuuron valmistus lähtee siitä, että valitaan oikeanlainen kattila. Kaurahiutaleita valmistavalta Raision Elovenalta vinkattiin MTV:lle aiemmin, että puuro kannattaa keittää riittävän laakeassa kattilassa, jossa puuro pääsee hautumaan kunnolla. 

Ensin kattilaan lisätään vesi ja suola. Kun vesi kiehuu, joukkoon laitetaan kaurahiutaleet

– Kiehahtamisen jälkeen liesi käännetään hyvin miedolle lämmölle, niin että se nippa nappa pulputtelee, noin kahdeksan minuutin ajan. Sitten lisätään maito. Voi laittaa kauramaitoa tai tavallista täysmaitoa. Tämän jälkeen otetaan lämmöt pois ja laitetaan kansi päälle, neuvoo Raision reseptikehityksen ja kuluttajapalvelun asiantuntija, puuroekspertti ja kokki Katja Vuorinen.

Entäpä sitten puuron sekoittaminen? Se on puuroekspertti Katjan mukaan makuasia. On hyvä tietää, miten puuron sekoittaminen vaikuttaa sen rakenteeseen. 

– Puuroa sekoitetaan hyvin lyhyesti. Toiset haluavat sekoitella pitkään, jolloin beetaglukaania irtoaa ja puurosta tulee tahmeampa. Jos puuroa sekoitetaan paljon, niin tulee hyvin pehmeä lopputulos. 

Kokki Linnea Vihosen täydellinen kaurapuuro keitellään hiljalleen

linnea-vihonen

TV:n kokkiohjelmistakin tuttu keittiömestari Linnea Vihonen kuuluu myös kaurapuuron ystäviin. Linnealle maistuu kaurapuuro aamiaisena, iltapalana, eräretkillä tai pikapuurona kiireisen työpäivän keskellä. Linnea keittää yleensä arjessa puuronsa veteen, jolloin se voi hautua rauhassa ilman pohjaanpalamisriskiä. Lopussa kaurapuuro viimeistellään maidolla tai kauramaidolla, joskus myös riisi- tai kookosmaidolla. Myös Linnea korostaa kaurapuurossa suolan tärkeyttä.

– Kaurapuuro on parhaimmillaan rauhassa keitettynä, tosi miedolla lämmöllä puoli tuntia tai lähemmäs tunti. Lopuksi lisään maidon ja hauduttelen vielä hetken. Suolaa ei saa unohtaa, suolan tarkoitus on tuoda raaka-aineiden omat maut esiin. Kaurapuuroon voi vielä raastaa hiukan sitruunan kuorta tai tuoretta inkivääriä. Täydellinen lopputulos viimeistellään ruokalusikallisella maapähkinävoita, vinkkaa Vihonen.

Eräretkillä tarvitaan energiaa. Silloin Linnea lisää puuroonsa reilusti voita, jogurttia, pähkinöitä ja siemeniä. Linnealle on tärkeää, että kaurapuuro on myös silmänruokaa.

– Koristelen mielelläni puuroannokseni esimerkiksi pakastamillani marjoilla ja muilla puuron päälle laitettavilla kauniilla, syötävillä herkuilla, Linnea kertoo.

LUE MYÖS: Ethän tee näitä kaurapuurovirheitä? Suomalaiset puuroekspertit nimesivät yleisimmät sudenkuopat

Lisää aiheesta:

Paras tapa valmistaa kaurapuuro – yksi oleellinen ainesosa: "Mitä enemmän, sen parempaa" Yksinkertainen lisä kaurapuuroon tekee siitä superherkullista: "Paras ja helpoin puuro vartissa"Teetkö sinä kaurapuuron näin? Helppo kikka parantaa makua oleellisestiOletko jo testannut nerokasta kaurahiutalekikkaa? Keittiömestari paljastaa salaisuuden superhyvään puuroonKari Aihinen paljastaa parhaan tavan kaurapuuron valmistamiseen – yksi oleellinen ainesosa: "Mitä enemmän, sen parempaa" Ethän tee näitä kaurapuurovirheitä? Suomalaiset puuroekspertit nimesivät yleisimmät sudenkuopat
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • Eilen11:26
    Ravintolat

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin

  • Eilen09:31
    Arkiruoka

    Vappu Pimiän superhelppo arkiruoka on hitti: Kanapullat alle puolessa tunnissa!

  • Eilen08:22
    Kasvikset

    Aivan lyömätön kaaliruoka: Superherkku voi auttaa jopa laihtumaan

  • ke17:45
    Halloween

    Halloween-juhlien hurjat tarjoilut: Neljä helppoa ohjetta