1:19

Miten keität kaurapuuron? Puuroekspertti Katja paljastaa parhaan valmistustavan: "Jos puuroa sekoitetaan paljon..."

Paras kaurapuuro valmistuu näillä puuroasiantuntijan vinkkaamilla ohjeilla. 

Kaurapuuron keittäminen kattilassa on helppoa, kunhan pitää mielessä pari oleellista valmistusvaihetta. Täydellisen kaurapuuron valmistus lähtee siitä, että valitaan oikeanlainen kattila. Kaurahiutaleita valmistavalta Raision Elovenalta vinkataan, että puuro kannattaa keittää riittävän laakeassa kattilassa, jossa puuro pääsee hautumaan kunnolla. 

Ensin kattilaan lisätään vesi ja suola. Kun vesi kiehuu, joukkoon laitetaan kaurahiutaleet

– Kiehahtamisen jälkeen liesi käännetään hyvin miedolle lämmölle, niin että se nippa nappa pulputtelee, noin kahdeksan minuutin ajan. Sitten lisätään maito. Voi laittaa kauramaitoa tai tavallista täysmaitoa. Tämän jälkeen otetaan lämmöt pois ja laitetaan kansi päälle, neuvoo Raision reseptikehityksen ja kuluttajapalvelun asiantuntija, puuroekspertti ja kokki Katja Vuorinen.

Entäpä sitten puuron sekoittaminen? Se on puuroekspertti Katjan mukaan makuasia. On hyvä tietää, miten puuron sekoittaminen vaikuttaa sen rakenteeseen. 

– Puuroa sekoitetaan hyvin lyhyesti. Toiset haluavat sekoitella pitkään, jolloin beetaglukaania irtoaa ja puurosta tulee tahmeampa. Jos puuroa sekoitetaan paljon, niin tulee hyvin pehmeä lopputulos. 

Miten täydellinen kaurapuuro valmistetaan? Katso videolta helppo ohje!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja