Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Miten keität kaurapuuron? Puuroekspertti Katja paljastaa parhaan valmistustavan: "Jos puuroa sekoitetaan paljon..."

1:19Täydellisen kaurapuuron keitto-ohje
Julkaistu 18.08.2020 08:15

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Paras kaurapuuro valmistuu näillä puuroasiantuntijan vinkkaamilla ohjeilla. 

Kaurapuuron keittäminen kattilassa on helppoa, kunhan pitää mielessä pari oleellista valmistusvaihetta. Täydellisen kaurapuuron valmistus lähtee siitä, että valitaan oikeanlainen kattila. Kaurahiutaleita valmistavalta Raision Elovenalta vinkataan, että puuro kannattaa keittää riittävän laakeassa kattilassa, jossa puuro pääsee hautumaan kunnolla. 

Ensin kattilaan lisätään vesi ja suola. Kun vesi kiehuu, joukkoon laitetaan kaurahiutaleet

– Kiehahtamisen jälkeen liesi käännetään hyvin miedolle lämmölle, niin että se nippa nappa pulputtelee, noin kahdeksan minuutin ajan. Sitten lisätään maito. Voi laittaa kauramaitoa tai tavallista täysmaitoa. Tämän jälkeen otetaan lämmöt pois ja laitetaan kansi päälle, neuvoo Raision reseptikehityksen ja kuluttajapalvelun asiantuntija, puuroekspertti ja kokki Katja Vuorinen.

Entäpä sitten puuron sekoittaminen? Se on puuroekspertti Katjan mukaan makuasia. On hyvä tietää, miten puuron sekoittaminen vaikuttaa sen rakenteeseen. 

– Puuroa sekoitetaan hyvin lyhyesti. Toiset haluavat sekoitella pitkään, jolloin beetaglukaania irtoaa ja puurosta tulee tahmeampa. Jos puuroa sekoitetaan paljon, niin tulee hyvin pehmeä lopputulos. 

Miten täydellinen kaurapuuro valmistetaan? Katso videolta helppo ohje!

Lue myös: Oletko jo testannut? Pieni simppeli kikka tekee tavallisesta kaurapuurosta mielettömän hyvää

Lisää aiheesta:

Älä tee kaurapuurolle näin – muuttuu "liisteriksi"Paras tapa valmistaa kaurapuuro – yksi oleellinen ainesosa: "Mitä enemmän, sen parempaa" Yksinkertainen lisä kaurapuuroon tekee siitä superherkullista: "Paras ja helpoin puuro vartissa"Teetkö sinä kaurapuuron näin? Helppo kikka parantaa makua oleellisestiKokki Linnea Vihonen muistuttaa oleellisimmasta asiasta kaurapuuron valmistuksessa: "Ei saa unohtaa"Kari Aihinen paljastaa parhaan tavan kaurapuuron valmistamiseen – yksi oleellinen ainesosa: "Mitä enemmän, sen parempaa"
RuokaPuuroMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen19:02
    Halpa vs. kallis

    Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"

  • Eilen15:34
    Leivonta

    Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"

  • ma16:45
    Leivonta

    Lettuohje, jonka kaikki haluavat: Mäkisen mummon prätsykät hurmaavat

  • ma08:52
    Linnut

    Kaunis Astoria on vaarassa jäädä ikisinkuksi – ei siedä rottia

  • 23.11.17:25
    Huomenta Suomi

    Jäikö tortillalettuja yli? Tinsku vinkkaa käyttötavan, jota et ehkä ole hoksannut