Oletko jo testannut nerokasta kaurahiutalekikkaa? Keittiömestari paljastaa salaisuuden superhyvään puuroon

Täydellisen kaurapuuron keitto-ohje 1:19 Täydellisen kaurapuuron keitto-ohje

Insider-sivusto tiedusteli ammattilaiskokilta parhaat vinkit ravintolatasoisen kaurapuuron tekemiseen kotona. Näillä kikoilla sinäkin saat tehtyä erityisen hyvän aamupuuron.

Katso videolta, miten täydellinen kaurapuuro valmistetaan.

MTV Uutisten Makuja.fi-ruokasivustolla on aiemmin kerrottu erilaisia kikkoja täydellisen kaurapuuron valmistamiseen. Raision reseptikehityksen ja kuluttajapalvelun asiantuntija, puuroekspertti ja kokki Katja Vuorinen vinkkasi viime vuonna omat niksinsä kaurapuuron keittoon.

Vuorinen muistutti, että kaurapuuro kannattaa haudutella kypsäksi hiljalleen. Kun vesi on kiehahtanut kattilassa, joukkoon lisätään kaurahiutaleet ja liesi käännetään miedolle lämmölle. Sitten puuron annetaan pulputella hiljalleen noin 8 minuutin ajan.

– Sitten lisätään maito. Voi laittaa kauramaitoa tai tavallista täysmaitoa. Tämän jälkeen otetaan lämmöt pois ja laitetaan kansi päälle, Vuorinen neuvoi. 


Ravintolatasoista kaurapuuroa kotona: Paahda kaurahiutaleet ennen puuron keittämistä

Nyt huippukokki Nate Weir antaa omat vinkkinsä Insider-sivustolle puuronkeittoon liittyen. Weir vinkkaa, miten puurosta saa ravintolatasoista kotikeittiössä. 

Keittiömestarin mukaan paras puuro valmistuu tavallisista kaurahiutaleista. Hän ei suosittele käyttämään pikakaurahiutaleita, sillä niiden tekstuuri ei ole aivan samanlainen. 

– Tavallisissa kaurahiutaleissa on parempi rakenne ja niiden keittäminen vie vain pari minuuttia enemmän. Se on vaivan arvoista.

Jos puurosta haluaa erityisen hyvän makuista, kokki suosittelee paahtamaan kaurahiutaleet ennen niiden keittämistä. Hiutaleet voi paahtaa kuivalla pannulla, tai sitten huippukokin tapaan pienessä määrässä voita tai kookosöljyä. 

– Paahda, kunnes kaurahiutaleet alkavat tuoksua hieman popcornimaisilta. Tämä lisää pähkinäistä makua puuroon.

Weir suosittelee keittämään puuron pelkän veden sijaan esimerkiksi vesi-maitosekoituksessa, jolloin puuroon saa kermaisemman koostumuksen. Myös yksi oleellinen mauste kannattaa kokin mukaan aina lisätä kaurapuuron joukkoon.

– Puuro kannattaa maustaa suolalla. Pieni ripaus suolaa auttaa nostamaan puuron maut esiin. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.