Oletko jo testannut nerokasta kaurahiutalekikkaa? Keittiömestari paljastaa salaisuuden superhyvään puuroon

1:19 Täydellisen kaurapuuron keitto-ohje

Insider-sivusto tiedusteli ammattilaiskokilta parhaat vinkit ravintolatasoisen kaurapuuron tekemiseen kotona. Näillä kikoilla sinäkin saat tehtyä erityisen hyvän aamupuuron.

Katso videolta, miten täydellinen kaurapuuro valmistetaan.

MTV Uutisten Makuja.fi-ruokasivustolla on aiemmin kerrottu erilaisia kikkoja täydellisen kaurapuuron valmistamiseen. Raision reseptikehityksen ja kuluttajapalvelun asiantuntija, puuroekspertti ja kokki Katja Vuorinen vinkkasi viime vuonna omat niksinsä kaurapuuron keittoon.

Vuorinen muistutti, että kaurapuuro kannattaa haudutella kypsäksi hiljalleen. Kun vesi on kiehahtanut kattilassa, joukkoon lisätään kaurahiutaleet ja liesi käännetään miedolle lämmölle. Sitten puuron annetaan pulputella hiljalleen noin 8 minuutin ajan.

– Sitten lisätään maito. Voi laittaa kauramaitoa tai tavallista täysmaitoa. Tämän jälkeen otetaan lämmöt pois ja laitetaan kansi päälle, Vuorinen neuvoi. 


Ravintolatasoista kaurapuuroa kotona: Paahda kaurahiutaleet ennen puuron keittämistä

Nyt huippukokki Nate Weir antaa omat vinkkinsä Insider-sivustolle puuronkeittoon liittyen. Weir vinkkaa, miten puurosta saa ravintolatasoista kotikeittiössä. 

Keittiömestarin mukaan paras puuro valmistuu tavallisista kaurahiutaleista. Hän ei suosittele käyttämään pikakaurahiutaleita, sillä niiden tekstuuri ei ole aivan samanlainen. 

– Tavallisissa kaurahiutaleissa on parempi rakenne ja niiden keittäminen vie vain pari minuuttia enemmän. Se on vaivan arvoista.

Jos puurosta haluaa erityisen hyvän makuista, kokki suosittelee paahtamaan kaurahiutaleet ennen niiden keittämistä. Hiutaleet voi paahtaa kuivalla pannulla, tai sitten huippukokin tapaan pienessä määrässä voita tai kookosöljyä. 

– Paahda, kunnes kaurahiutaleet alkavat tuoksua hieman popcornimaisilta. Tämä lisää pähkinäistä makua puuroon.

Weir suosittelee keittämään puuron pelkän veden sijaan esimerkiksi vesi-maitosekoituksessa, jolloin puuroon saa kermaisemman koostumuksen. Myös yksi oleellinen mauste kannattaa kokin mukaan aina lisätä kaurapuuron joukkoon.

– Puuro kannattaa maustaa suolalla. Pieni ripaus suolaa auttaa nostamaan puuron maut esiin. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja