Insider-sivusto tiedusteli ammattilaiskokilta parhaat vinkit ravintolatasoisen kaurapuuron tekemiseen kotona. Näillä kikoilla sinäkin saat tehtyä erityisen hyvän aamupuuron.
Katso videolta, miten täydellinen kaurapuuro valmistetaan.
MTV Uutisten Makuja.fi-ruokasivustolla on aiemmin kerrottu erilaisia kikkoja täydellisen kaurapuuron valmistamiseen. Raision reseptikehityksen ja kuluttajapalvelun asiantuntija, puuroekspertti ja kokki Katja Vuorinen vinkkasi viime vuonna omat niksinsä kaurapuuron keittoon.
Vuorinen muistutti, että kaurapuuro kannattaa haudutella kypsäksi hiljalleen. Kun vesi on kiehahtanut kattilassa, joukkoon lisätään kaurahiutaleet ja liesi käännetään miedolle lämmölle. Sitten puuron annetaan pulputella hiljalleen noin 8 minuutin ajan.
– Sitten lisätään maito. Voi laittaa kauramaitoa tai tavallista täysmaitoa. Tämän jälkeen otetaan lämmöt pois ja laitetaan kansi päälle, Vuorinen neuvoi.
LUE LISÄÄ: Miten keität kaurapuuron? Puuroekspertti Katja paljastaa parhaan valmistustavan: "Jos puuroa sekoitetaan paljon..."
Ravintolatasoista kaurapuuroa kotona: Paahda kaurahiutaleet ennen puuron keittämistä
Nyt huippukokki Nate Weir antaa omat vinkkinsä Insider-sivustolle puuronkeittoon liittyen. Weir vinkkaa, miten puurosta saa ravintolatasoista kotikeittiössä.
