Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paras tapa valmistaa kaurapuuro – yksi oleellinen ainesosa: "Mitä enemmän, sen parempaa"

1:19Täydellisen kaurapuuron keitto-ohje
Julkaistu 17.11.2021 08:03

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Opettele valmistamaan täydellinen kaurapuuro! Videolla puuroekspertti Katjan ohjeet täydelliseen kaurapuuroon ja jutusta voit lukea, miten kokki Kari Aihinen puuronsa valmistaa. 

Kaurapuuron keittäminen kattilassa on helppoa, kunhan pitää mielessä pari oleellista valmistusvaihetta. Täydellisen kaurapuuron valmistus lähtee siitä, että valitaan oikeanlainen kattila. Kaurahiutaleita valmistavalta Raision Elovenalta vinkattiin MTV:lle aiemmin, että puuro kannattaa keittää riittävän laakeassa kattilassa, jossa puuro pääsee hautumaan kunnolla. 

Ensin kattilaan lisätään vesi ja suola. Kun vesi kiehuu, joukkoon laitetaan kaurahiutaleet

– Kiehahtamisen jälkeen liesi käännetään hyvin miedolle lämmölle, niin että se nippa nappa pulputtelee, noin kahdeksan minuutin ajan. Sitten lisätään maito. Voi laittaa kauramaitoa tai tavallista täysmaitoa. Tämän jälkeen otetaan lämmöt pois ja laitetaan kansi päälle, neuvoo Raision reseptikehityksen ja kuluttajapalvelun asiantuntija, puuroekspertti ja kokki Katja Vuorinen.

Entäpä sitten puuron sekoittaminen? Se on puuroekspertti Katjan mukaan makuasia. On hyvä tietää, miten puuron sekoittaminen vaikuttaa sen rakenteeseen. 

– Puuroa sekoitetaan hyvin lyhyesti. Toiset haluavat sekoitella pitkään, jolloin beetaglukaania irtoaa ja puurosta tulee tahmeampa. Jos puuroa sekoitetaan paljon, niin tulee hyvin pehmeä lopputulos. 

Näin Kari Aihinen valmistaa kaurapuuron

Viime vuonna toteutetun kyselyn mukaan 81 prosenttia suomalaisista pitää kaurapuurosta. Tähän joukkoon kuuluu myös huippukokki Kari "Kape" Aihinen, joka keittää kaurapuuronsa veteen ja punaiseen maitoon, suhteessa fifty-fifty. Täydellinen lopputulos saadaan aikaan voilla ja suolalla.

Kape kertoo kuuluvansa niihin ihmisiin, jotka haluavat sekoittaa puuronsa kunnolla valmistusaiheessa.

– Sekoitan kaurapuuroa vispilällä koko keittämisen ajan, silloin siihen tulee hiukan risottomainen, elastinen rakenne. Voissa ei kannata säästellä, mitä enemmän on voita, sen parempaa kaurapuuro on. Mieluiten syön kaurapuuron mustikkakeiton ja tuoreiden marjojen kanssa, kertoo Aihinen.

Miten täydellinen kaurapuuro valmistetaan? Katso videolta helppo ohje!

Lue myös Oletko jo testannut? Pieni simppeli kikka tekee tavallisesta kaurapuurosta mielettömän hyvää

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran syksyllä 2020.

Lisää aiheesta:

Kaurapuurosta saa helposti parempaa! Älä haksahda tähän valmistusansaanTeetkö sinä kaurapuuron näin? Helppo kikka parantaa makua oleellisestiOletko jo testannut nerokasta kaurahiutalekikkaa? Keittiömestari paljastaa salaisuuden superhyvään puuroonKokki Linnea Vihonen muistuttaa oleellisimmasta asiasta kaurapuuron valmistuksessa: "Ei saa unohtaa"Kari Aihinen paljastaa parhaan tavan kaurapuuron valmistamiseen – yksi oleellinen ainesosa: "Mitä enemmän, sen parempaa" Miten keität kaurapuuron? Puuroekspertti Katja paljastaa parhaan valmistustavan: "Jos puuroa sekoitetaan paljon..."
PuuroRuokaKari AihinenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Puuro
  • 12.12.16:44
    Jouluruoka

    Kokin täsmävinkit: Saat riisipuuron varmasti onnistumaan!

  • 12.12.08:08
    Ruoka

    Yllättävä puuro aiheutti jättijonot Helsingissä – tässä sen salaisuus

  • 11.12.16:46
    Ruoka

    Valtteri tekee riisipuuron tavalla, jota moni ei ole hoksannut: "Älyttömän hyvä"

  • 12.10.09:04
    Ruoka

    Kuinka monta grammaa puuroa pitäisi syödä aamupalaksi?

  • 11.10.09:03
    Ruoka

    Terveyshyödyt, joita saat syömällä puuroa