Yksinkertainen lisä kaurapuuroon tekee siitä superherkullista: "Paras ja helpoin puuro vartissa"

1:19 Täydellisen kaurapuuron keitto-ohje

Kaurapuuro on yksi suomalaisten suosikkiaamiaisista. Yhdellä pienellä lisällä saat siitä astetta ravitsevampaa ja herkullisempaa!

Videolla: Teetkö sinä puuron näin? Tässä täydellisen kaurapuuron keitto-ohje.

Suomalaiset rakastavat kaurapuuroa – jopa siinä määrin, että tänä vuonna kauppoihin on tulossa kaikkien aikojen ensimmäinen puurojoulukalenteri. MTV Uutisten Makuja -ruokasivuilla on aiemmin kerrottu monenlaisia vinkkejä kaurapuuron tuunaamiseen ja täydellisen puuron valmistamiseen.

Täydellisen kaurapuuron valmistus lähtee siitä, että valitaan oikeanlainen kattila. Kaurahiutaleita valmistavalta Raision Elovenalta vinkataan, että puuro kannattaa keittää riittävän laakeassa kattilassa, jossa puuro pääsee hautumaan kunnolla. 

Ensin kattilaan lisätään vesi ja suola. Kun vesi kiehuu, joukkoon laitetaan kaurahiutaleet.

– Kiehahtamisen jälkeen liesi käännetään hyvin miedolle lämmölle, niin että se nippa nappa pulputtelee, noin kahdeksan minuutin ajan. Sitten lisätään maito. Voi laittaa kauramaitoa tai tavallista täysmaitoa. Tämän jälkeen otetaan lämmöt pois ja laitetaan kansi päälle, neuvoi Raision reseptikehityksen ja kuluttajapalvelun asiantuntija, puuroekspertti ja kokki Katja Vuorinen viime vuonna.

Astetta parempi kaurapuuro yksinkertaisella lisukkeella

Puuroa voi myös tuunata monella eri tavalla. The Kitchn -ruokasivustolla vinkataan nyt yksinkertainen lisuke, jolla saat puurostasi hetkessä parempaa. 

– Kaurapuuro on yksi helpoimmista ja ravitsevimmista aamupaloista, varsinkin kun siihen liittyy maapähkinävoi. Näin valmistuu paras ja helpoin puuro maapähkinävoilla vartissa, joko hellalla tai mikrossa, sivustolla kuvaillaan. 

Maapähkinävoi lisätään puuron joukkoon juuri ennen puuron tarjoilua. Voit käyttää puuron teossa joko tavallisia kaurahiutaleita tai pikakaurahiutaleita. Muista, että kaurahiutalevalintasi vaikuttaa puuron valmistusaikaan.

–Kun olet hauduttanut puurosi, anna sen seistä viisi minuuttia ennen kuin lisäät maapähkinävoin. Älä kiirehdi! Vaikka puuro näyttää vielä nestemäiseltä, hiutaleet imevät nestettä itseensä tämän viiden minuutin aikana. 

Helppo maapähkinävoipuuro

n. 3 dl maitoa tai vettä
2 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
¼ tl suolaa
2,5 dl kaurahiutaleita
2 rkl maapähkinävoita

 1. Mittaa maito tai vesi, vaahterasiirappi tai hunaja ja suola kattilaan ja kiehauta. Pienennä keittolevyn lämpöä ja anna porista hiljalleen.
 2. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet. Anna puuron hautua, kunnes noin 2/3 nesteestä on imeytynyt hiutaleisiin, noin 3,5-4,5 minuuttia. Ota kattila liedeltä, peitä kannella ja anna levätä 5 minuuttia.
 3. Lisää puuron joukkoon maapähkinävoi. Tarjoile heti ja lisää halutessasi muita lisukkeita!

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja