Kaurapuuro on yksi suomalaisten suosikkiaamiaisista. Yhdellä pienellä lisällä saat siitä astetta ravitsevampaa ja herkullisempaa!
Videolla: Teetkö sinä puuron näin? Tässä täydellisen kaurapuuron keitto-ohje.
Suomalaiset rakastavat kaurapuuroa – jopa siinä määrin, että tänä vuonna kauppoihin on tulossa kaikkien aikojen ensimmäinen puurojoulukalenteri. MTV Uutisten Makuja -ruokasivuilla on aiemmin kerrottu monenlaisia vinkkejä kaurapuuron tuunaamiseen ja täydellisen puuron valmistamiseen.
Täydellisen kaurapuuron valmistus lähtee siitä, että valitaan oikeanlainen kattila. Kaurahiutaleita valmistavalta Raision Elovenalta vinkataan, että puuro kannattaa keittää riittävän laakeassa kattilassa, jossa puuro pääsee hautumaan kunnolla.
Ensin kattilaan lisätään vesi ja suola. Kun vesi kiehuu, joukkoon laitetaan kaurahiutaleet.
– Kiehahtamisen jälkeen liesi käännetään hyvin miedolle lämmölle, niin että se nippa nappa pulputtelee, noin kahdeksan minuutin ajan. Sitten lisätään maito. Voi laittaa kauramaitoa tai tavallista täysmaitoa. Tämän jälkeen otetaan lämmöt pois ja laitetaan kansi päälle, neuvoi Raision reseptikehityksen ja kuluttajapalvelun asiantuntija, puuroekspertti ja kokki Katja Vuorinen viime vuonna.