Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yksinkertainen lisä kaurapuuroon tekee siitä superherkullista: "Paras ja helpoin puuro vartissa"

1:19Täydellisen kaurapuuron keitto-ohje
Julkaistu 29.09.2021 08:23

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kaurapuuro on yksi suomalaisten suosikkiaamiaisista. Yhdellä pienellä lisällä saat siitä astetta ravitsevampaa ja herkullisempaa!

Videolla: Teetkö sinä puuron näin? Tässä täydellisen kaurapuuron keitto-ohje.

Suomalaiset rakastavat kaurapuuroa – jopa siinä määrin, että tänä vuonna kauppoihin on tulossa kaikkien aikojen ensimmäinen puurojoulukalenteri. MTV Uutisten Makuja -ruokasivuilla on aiemmin kerrottu monenlaisia vinkkejä kaurapuuron tuunaamiseen ja täydellisen puuron valmistamiseen.

Täydellisen kaurapuuron valmistus lähtee siitä, että valitaan oikeanlainen kattila. Kaurahiutaleita valmistavalta Raision Elovenalta vinkataan, että puuro kannattaa keittää riittävän laakeassa kattilassa, jossa puuro pääsee hautumaan kunnolla. 

Ensin kattilaan lisätään vesi ja suola. Kun vesi kiehuu, joukkoon laitetaan kaurahiutaleet.

– Kiehahtamisen jälkeen liesi käännetään hyvin miedolle lämmölle, niin että se nippa nappa pulputtelee, noin kahdeksan minuutin ajan. Sitten lisätään maito. Voi laittaa kauramaitoa tai tavallista täysmaitoa. Tämän jälkeen otetaan lämmöt pois ja laitetaan kansi päälle, neuvoi Raision reseptikehityksen ja kuluttajapalvelun asiantuntija, puuroekspertti ja kokki Katja Vuorinen viime vuonna.

Astetta parempi kaurapuuro yksinkertaisella lisukkeella

Puuroa voi myös tuunata monella eri tavalla. The Kitchn -ruokasivustolla vinkataan nyt yksinkertainen lisuke, jolla saat puurostasi hetkessä parempaa. 

– Kaurapuuro on yksi helpoimmista ja ravitsevimmista aamupaloista, varsinkin kun siihen liittyy maapähkinävoi. Näin valmistuu paras ja helpoin puuro maapähkinävoilla vartissa, joko hellalla tai mikrossa, sivustolla kuvaillaan. 

Maapähkinävoi lisätään puuron joukkoon juuri ennen puuron tarjoilua. Voit käyttää puuron teossa joko tavallisia kaurahiutaleita tai pikakaurahiutaleita. Muista, että kaurahiutalevalintasi vaikuttaa puuron valmistusaikaan.

–Kun olet hauduttanut puurosi, anna sen seistä viisi minuuttia ennen kuin lisäät maapähkinävoin. Älä kiirehdi! Vaikka puuro näyttää vielä nestemäiseltä, hiutaleet imevät nestettä itseensä tämän viiden minuutin aikana. 

Helppo maapähkinävoipuuro

n. 3 dl maitoa tai vettä
2 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
¼ tl suolaa
2,5 dl kaurahiutaleita
2 rkl maapähkinävoita

  1. Mittaa maito tai vesi, vaahterasiirappi tai hunaja ja suola kattilaan ja kiehauta. Pienennä keittolevyn lämpöä ja anna porista hiljalleen.
  2. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet. Anna puuron hautua, kunnes noin 2/3 nesteestä on imeytynyt hiutaleisiin, noin 3,5-4,5 minuuttia. Ota kattila liedeltä, peitä kannella ja anna levätä 5 minuuttia.
  3. Lisää puuron joukkoon maapähkinävoi. Tarjoile heti ja lisää halutessasi muita lisukkeita!

Lue myös: Syötkö kaurapuuroa? Älä astu tähän valmistusansaan – puurosta saa helposti parempaa

Lähde: The Kitchn

Lisää aiheesta:

Helppo tapa saada erityisen hyvää kaurapuuroa – oletko jo testannut?Kaurapuurosta saa helposti parempaa! Älä haksahda tähän valmistusansaanTeetkö sinä kaurapuuron näin? Helppo kikka parantaa makua oleellisestiOletko jo testannut nerokasta kaurahiutalekikkaa? Keittiömestari paljastaa salaisuuden superhyvään puuroonKokki Linnea Vihonen muistuttaa oleellisimmasta asiasta kaurapuuron valmistuksessa: "Ei saa unohtaa"Ethän tee näitä kaurapuurovirheitä? Suomalaiset puuroekspertit nimesivät yleisimmät sudenkuopat
PuuroRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Puuro
  • 12.12.16:44
    Jouluruoka

    Kokin täsmävinkit: Saat riisipuuron varmasti onnistumaan!

  • 12.12.08:08
    Ruoka

    Yllättävä puuro aiheutti jättijonot Helsingissä – tässä sen salaisuus

  • 11.12.16:46
    Ruoka

    Valtteri tekee riisipuuron tavalla, jota moni ei ole hoksannut: "Älyttömän hyvä"

  • 12.10.09:04
    Ruoka

    Kuinka monta grammaa puuroa pitäisi syödä aamupalaksi?

  • 11.10.09:03
    Ruoka

    Terveyshyödyt, joita saat syömällä puuroa