Mainos

Kokkaatko gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle? Muista kaksi tärkeää sääntöä

Suosittu ruokabloggaaja kertoo vinkkinsä siihen, millaisia asioita kannattaa ottaa huomioon silloin, kun valmistaa ruokaa gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle.

Hellapoliisi Kati Jaakonen kannustaa olemaan pelkäämättä gluteenittomuutta. Kun muutaman tärkeän asian ottaa huomioon, voi gluteenitonta ruokavaliota noudattavallekin

– Kun vieraaksi saapuu gluteenitonta ruokavaliota noudattava vieras, menee monella sormi suuhun, Hellapoliisi harmittelee.

– Totuus on, että tarkka pitää olla, mutta tähtitiedettä tämäkään ruokavalio ei ole, hän jatkaa.

Kaksi tärkeää sääntöä

Gluteenittoman ruoan valmistaminen vaatii hetken paneutumista. Yllättävissäkin tuotteissa saattaa olla gluteenia sisältäviä raaka-aineita ja tästä syystä kaikki ruoanlaitossa käytettyjen tuotteiden tuoteselosteet on hyvä kahlata läpi.

– Lue huolellisesti pakkausselosteet, jotta joukkoon ei vahingossa eksy keliaakikolle kuulumatonta esimerkiksi mausteiden tai liemitiivisteiden joukossa, Hellapoliisi vinkkaa.

Toinen tärkeä sääntö, joka kannattaa ottaa gluteenitonta ruokaa valmistettaessa huomioon on se, että ruoka valmistetaan erillään muista ruoista.

– Käytä aina puhtaita, omia työvälineitä ja valmista gluteeniton ruoka erillään vehnää sisältävistä tuotteista, Hellapoliisi toteaa.

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!

Heli Mettänen, heli.mettanen(at)mtv.fi

 

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja