Näitä ruokia ammattilaiskokki ei ikinä ostaisi keittiöönsä

1:01 Kolme hyödyllistä kikkaa maustamiseen
Tiesitkö tästä maustepurkin piilo-ominaisuudesta? Kurkkaa maustekikat!

Lizzy Briskin on ammatiltaan kokki. Nyt hän paljastaa Insider-sivustolle, mitä monille tuttuja raaka-aineita hän ei ikinä ostaisi. 

Videolla: Tiesitkö tästä maustepurkin piilo-ominaisuudesta? Kurkkaa maustekikat!

Kaupoissa on myytävänä monenlaisia vempeleitä ja elintarvikkeita, joiden tarkoitus on esimerkiksi helpottaa ruoanlaittoa. Ruoka-alan ammattilaiset eivät kuitenkaan suosittele hankkimaan ihan kaikkea mukisematta.

– Olen ammatiltani kokki ja on monia raaka-aineita ja välineitä, joita en ottaisi omaan keittiööni, kokki Lizzy Briskin kirjoitta Insider-sivustolla.

Tässä muutama esimerkki ruoista, joita ammattilaiskokki ei ostaisi.

Vaaleaakin vaaleampi, teollinen leipä

Kokki Lizzy Briskin muistuttaa, että leivän ei ole tarkoitus säilyä päiväkausia, eikä viipaletta kuuluisi pystyä muotoilemaan käsissään jämäkäksi palleroksi.

– En sano, että jokaisen pitäisi leipoa omat leipänsä, mutta olen sitä mieltä, että hyvään leipään kannattaa sijoittaa muutama lantti enemmän. Vältät turhat lisäaineet ja saat paremman makuista leipää.

Överisuolaiset mausteseokset

Kaikkia mausteseoksia ei kannattaisi ostaa kaupasta valmiina, sillä ne voivat sisältää ikävän yllätyksen. Siksi kokki sekoittelee mausteensa mieluummin itse.

– Kaupasta ostetuissa sekoituksissa voi olla jo valmiiksi paljon suolaa tai sokeria, jolloin on vaikeaa kontrolloida ruoan lopullista makua. 

Jos ja kun siis ostat mausteseoksia, kurkista ensin tuotteen suolapitoisuus. Suolaa lisätään myös yllättävin maustesekoituksiin. 

Pullotetut salaatinkastikkeet

Ammattilaiskokki muistuttaa, että salaatinkastikkeiden tekeminen itse on todella helppoa ja itse tehdyt kastikkeet nostavat kasvikset niiden ansaitsemalle jalustalle.

– Jos sinulta löytyy öljyä ja mitä tahansa viinietikkaa, saat maukkaan kastikkeen aikaiseksi alle kahdessa minuutissa. Bonuspisteitä tulee, jos lisäät joukkoon tuoretta valkosipulia

Valmiit, sokeripitoiset smoothiet

Lizzy suosittelee valmistamaan myös smoothiet mieluummin itse kotona, sillä silloin tietää parhaiten, mitä välipala todellisuudessa sisältää. Itse tehty smoothie on myös takuuvarmasti tuore.

– Valmiissa pulloissa on usein ylimääräisiä sokereita, jotka muuttavat smoothien välipalasta jälkiruoaksi.

Suomalaiskaupoissa on myynnissä smoothie-välipaloja, joihin sokeria ei ole lisätty. Kannattaa silti olla tarkkana ainesosaluettelon kanssa, mikäli haluaa valita terveellisen vaihtoehdon.

Lähde: Insider

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja