Vinkit, joilla et voi epäonnistua – näin syntyy täydellinen munakas

Päivä lähtee loistavasti käyntiin ruokaisalla munakkaalla. Asiantuntija jakaa vinkit, joilla omeletista saa taatusti maukkaan ja ilmavan.

Katso yllä olevalta videolta myös ohjeet maistuvaan munakahviin!

Munakas on herkullinen aamupala, mutta myös loistava lounas tai päivällinen. Ruokalajin hienous piilee sen helppoudessa, mutta myös muunneltavuudessa.

Täydellinen munakas on ilmava, maukas ja pehmeä. Ruokakirjailija Mark Strausman jakaa Today-julkaisussa kuusi vinkkiä, joiden avulla kukaan ei voi epäonnistua tämän munaruoan valmistuksessa.

1. Laadukas pannu

Hyvälaatuinen paistokasari on Strausmanin mukaan ehdoton munien paistossa. Noin 25 senttimetriä leveä pannu on miehen mukaan kaikista täydellisin klassiseen kolmen munan munakkaaseen.

2. Valmistele ainekset

Munakkaaseen tarvittavat ainesosat eli täytteet kannattaa valmistella ja varata pannun viereen ennen paistamisen aloittamista. Näin eri ainekset saa lisättyä nopeasti kananmunien sekaan juuri oikeaan aikaan.

3. Munien valmistus

Kananmunat tulee vatkata tarmokkaasti, jotta ne ovat hyvin sekoittuneet, ilmavat ja kermaiset. Strausman kertoo lisäävänsä munien joukkoon ruokalusikallisen täysmaitoa sekä suolaa, ja vatkaavansa ne myös sekaan. Mustapippuria mies ei itse lisää.

4. Rasvan valinta

Strausman kertoo suosivansa kirkastettua voita paistamiseen, sillä se ei sisällä maidon kiintoaineita, jotka voivat polttaa tai värjätä kananmunia. Jos kirkastettua voita ei löydy, suosittelee mies käyttämään oliiviöljyä.

5. Muovinen lasta

Kuumuuden kestävä muovinen lasta on Strausmanin mukaan oikea valinta munakkaan tekoon – ainakin, jos ruoka-annoksen muodosta haluaa täydellisen. Metallinen lasta voi nimittäin tehdä munakkaaseen viiltoja.

6. Lämpötila

Munakas tulisi paistaa keskilämmöllä. Liian korkeaa lämpötilaa kannattaa välttää, sillä vaarana on, että munakas ruskistuu liikaa. Keskilämmöllä paistoprosessi on parhaiten kokin hallinnassa.

Poimi ihanat munakasreseptit

Kun täydellisen munakkaan valmistustapa on hanskassa, kokeile esimerkiksi näitä herkullisia reseptejä aamupalaksi, brunssilla, lounaaksi tai päivälliseksi.

Lähde: Today

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja