Vinkit, joilla et voi epäonnistua – näin syntyy täydellinen munakas
Päivä lähtee loistavasti käyntiin ruokaisalla munakkaalla. Asiantuntija jakaa vinkit, joilla omeletista saa taatusti maukkaan ja ilmavan.
Katso yllä olevalta videolta myös ohjeet maistuvaan munakahviin!
Munakas on herkullinen aamupala, mutta myös loistava lounas tai päivällinen. Ruokalajin hienous piilee sen helppoudessa, mutta myös muunneltavuudessa.
Täydellinen munakas on ilmava, maukas ja pehmeä. Ruokakirjailija Mark Strausman jakaa Today-julkaisussa kuusi vinkkiä, joiden avulla kukaan ei voi epäonnistua tämän munaruoan valmistuksessa.
1. Laadukas pannu
Hyvälaatuinen paistokasari on Strausmanin mukaan ehdoton munien paistossa. Noin 25 senttimetriä leveä pannu on miehen mukaan kaikista täydellisin klassiseen kolmen munan munakkaaseen.
2. Valmistele ainekset
Munakkaaseen tarvittavat ainesosat eli täytteet kannattaa valmistella ja varata pannun viereen ennen paistamisen aloittamista. Näin eri ainekset saa lisättyä nopeasti kananmunien sekaan juuri oikeaan aikaan.
3. Munien valmistus
Kananmunat tulee vatkata tarmokkaasti, jotta ne ovat hyvin sekoittuneet, ilmavat ja kermaiset. Strausman kertoo lisäävänsä munien joukkoon ruokalusikallisen täysmaitoa sekä suolaa, ja vatkaavansa ne myös sekaan. Mustapippuria mies ei itse lisää.
4. Rasvan valinta
Strausman kertoo suosivansa kirkastettua voita paistamiseen, sillä se ei sisällä maidon kiintoaineita, jotka voivat polttaa tai värjätä kananmunia. Jos kirkastettua voita ei löydy, suosittelee mies käyttämään oliiviöljyä.
5. Muovinen lasta
Kuumuuden kestävä muovinen lasta on Strausmanin mukaan oikea valinta munakkaan tekoon – ainakin, jos ruoka-annoksen muodosta haluaa täydellisen. Metallinen lasta voi nimittäin tehdä munakkaaseen viiltoja.
6. Lämpötila
Munakas tulisi paistaa keskilämmöllä. Liian korkeaa lämpötilaa kannattaa välttää, sillä vaarana on, että munakas ruskistuu liikaa. Keskilämmöllä paistoprosessi on parhaiten kokin hallinnassa.
Poimi ihanat munakasreseptit
Kun täydellisen munakkaan valmistustapa on hanskassa, kokeile esimerkiksi näitä herkullisia reseptejä aamupalaksi, brunssilla, lounaaksi tai päivälliseksi.
Lähde: Today
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan