Näin Harri Syrjänen maustaisi makaronilaatikon

Makaronilaatikko Harri Syrjänen
Harri Syrjänen suosittelee kokeilemaan erilaisia makumaailmoja makaronilaatikossa. Shutterstock/MTV

Maustamisessa kannattaa pyrkiä selkeisiin linjoihin, muistuttaa kokki Harri Syrjänen. 

Kerroimme aiemmin MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kokki Harri Syrjäsen vierailusta Huomenta Suomessa. MTV:n ruokaohjelmistakin tuttu Syrjänen tarjoili suorassa lähetyksessä juontajille hämmentävän maistiaisen: vaniljajäätelöä, oliiviöljyä ja sormisuolaa.

– Tämä on semmoinen, että ei uskoisi, miltä tämä maistuu, Syrjänen alusti.

Näin makaronilaatikko kannattaa maustaa

Kokki antoi lähetyksessä myös erilaisia maustamisvinkkejä. Syrjänen kertoo itse välttelevänsä aromisuolaa, eikä suosittele sitä kenellekään.

– Arvostan raaka-aineen makua. Olen suola- ja pippurimies. Mutta toki on paljon ruokia, missä mausteita tarvitaan.

Syrjänen nosti esimerkiksi perinteisen makaronilaatikon. Jos tästä arkisesta ruoasta haluaa enemmän irti, kokki suosittelee kokeilemaan eri maiden maustamista.

– Ei kannata työntää kaikkea yhteen laariin. Hakee vaikka Aasiasta, Intiasta tai Meksikosta jonkun makupaletin.

MTV:n Kotikeittiömestarit-sarjassa valmistettiin vastikään "Meksikon makaronilaatikkoa" kokki Risto Mikkolan ohjeella. Siinä makaronilaakon joukkoon sujahti muun muassa salsakastiketta ja tacomausteseosta.

Katso myös: Mitä sinä maistat? Harri Syrjänen huijasi juontajien makunystyröitä

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!