Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin Harri Syrjänen maustaisi makaronilaatikon

Harri Syrjänen suosittelee kokeilemaan erilaisia makumaailmoja makaronilaatikossa.
Harri Syrjänen suosittelee kokeilemaan erilaisia makumaailmoja makaronilaatikossa.Shutterstock/MTV
Julkaistu 29.08.2024 18:33

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Maustamisessa kannattaa pyrkiä selkeisiin linjoihin, muistuttaa kokki Harri Syrjänen. 

Kerroimme aiemmin MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kokki Harri Syrjäsen vierailusta Huomenta Suomessa. MTV:n ruokaohjelmistakin tuttu Syrjänen tarjoili suorassa lähetyksessä juontajille hämmentävän maistiaisen: vaniljajäätelöä, oliiviöljyä ja sormisuolaa.

– Tämä on semmoinen, että ei uskoisi, miltä tämä maistuu, Syrjänen alusti.

Lue myös: Harri Syrjänen tarjoili suorassa lähetyksessä hämmentävän maistiaisen

Näin makaronilaatikko kannattaa maustaa

Kokki antoi lähetyksessä myös erilaisia maustamisvinkkejä. Syrjänen kertoo itse välttelevänsä aromisuolaa, eikä suosittele sitä kenellekään.

– Arvostan raaka-aineen makua. Olen suola- ja pippurimies. Mutta toki on paljon ruokia, missä mausteita tarvitaan.

Lue myös: Makaronilaatikko muuttuu epäterveelliseksi, jos teet sen näin – Hanna Partanen muistuttaa ruoanlaiton sudenkuopista

Syrjänen nosti esimerkiksi perinteisen makaronilaatikon. Jos tästä arkisesta ruoasta haluaa enemmän irti, kokki suosittelee kokeilemaan eri maiden maustamista.

– Ei kannata työntää kaikkea yhteen laariin. Hakee vaikka Aasiasta, Intiasta tai Meksikosta jonkun makupaletin.

MTV:n Kotikeittiömestarit-sarjassa valmistettiin vastikään "Meksikon makaronilaatikkoa" kokki Risto Mikkolan ohjeella. Siinä makaronilaakon joukkoon sujahti muun muassa salsakastiketta ja tacomausteseosta.

Lue myös: Salaisuus parempaan makaronilaatikkoon: "Yksinkertaisesti parasta kotiruokaa"

Katso myös: Mitä sinä maistat? Harri Syrjänen huijasi juontajien makunystyröitä

9:26Mitä sinä maistat? Harri Syrjänen huijaa juontajien makunystyröitäHarri Syrjänen maistatti erikoista makuyhdistelmää.

Lisää aiheesta:

Harri Syrjänen lisää pekoniin yhden ainesosan – lyömätön lopputulos!Älä lämmitä kaupan makaroni- tai maksalaatikkoa mikrossa! Sikke Sumarilta lyömätön valmistusvinkkiKari Aihisen "hemmetin hyvän makuinen salaatti" – oletko koskaan maistanut?Arkiruokahitti! Kari Aihisen nakkikeitto on ylivoimainen – joko testasit "salaista raaka-ainetta"?Teethän aina näin, kun valmistat kiusauksia tai laatikkoruokia? Kari Aihisen ykkösvinkki: "Ei niin, että kaadatte kerman..." Kari Aihisen helppo ja ylivoimainen nakkikeitto – yksi edullinen raaka-aine tuunaa keiton taivaalliseksi: "Puhutaan ehkä 1–2 eurosta"
RuoanlaittoRuokaMausteetHarri SyrjänenHuomenta SuomiUutisohjelmien aiheetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • Eilen09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 27.10.17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta