Kilohinta vain euron parin luokkaa! Nappaa tämä raaka-aine nyt ostoskoriisi: Käy sekä herkuttelijoille että keventäjille
Milloin olet viimeksi ostanut tai syönyt punakaalia? Tämä upea C-vitamiinipommi on juuri nyt sesongissa ja sopii ruoanlaitossa moneen.
Satokausikalenterin sivuilla muistutetaan sesongissa olevan punakaalin hyödyistä ja monista käyttömahdollisuuksista. Tämä näyttävä ja värikäs keräkaali on edullista popsittavaa: tällä hetkellä kotimaisen punakaalin kilohinta kaupoissa on halvimmillaan vain euron parin luokkaa.
– Punakaali käy niin herkuttelijoiden, keventäjien kuin esteetikoiden keittiöön, Satokausikalenterista muistutetaan.
Lue myös: Pirjon kaalilaatikko on huikea hitti! Sitä rakastavat jopa kaalinvihaajat – tässä sen salaisuus
"Superversio keräkaalista"
Satokausikalenterin Samuli Karjulan mukaan suomalaiset ovat jo kiitettävän hyvin löytäneet punakaalin. Kun perinteisen keräkaalin kulutus on ollut laskussa, punakaalin suosio on vastaavasti noussut. Punakaalissa on jopa tuplasti enemmän C-vitamiinia kuin tavallisessa keräkaalissa ja Karjula kuvaileekin punakaalia ”superversioksi keräkaalista”.
– Punakaalia voisi kutsua ainakin someystävälliseksi kaaliksi. Kaalin kun halkaisee, niin sehän näyttää jo itsessään aivan taideteokselta, Karjula toteaa MTV Uutisille.
Mitä punakaalista sitten kannattaa kokata? Parhaimmillaan punakaali on Karjulan mukaan tuoreena. Punakaalin punaisen värin aiheuttava antosyaani on vesiliukoinen ja se ei kestä pitkää kuumennusta ilman sitruunan tai etikan lisäystä.
Täydellinen lisuke punakaalista
Karjula suosittelee kokeilemaan punakaalia muun muassa coleslaw’n raaka-aineena.
– Tulee pinkkiä coleslaw’ta. Punakaalin väriä ei kannata säikähtää, vaan ottaa siitä ilon irti.
Punakaalista saa valmistettua myös helposti herkullisen lisukkeen monelle suolaiselle ruoalle.
– Leikataan punakaali niin hienoksi kuin mahdollista ja annetaan marinoitua suolalla ja pippurilla maustetussa etikassa. Sitten heitän joukkoon joko pakastettuja tyrnejä tai granaattiomenan siemeniä.
Tämän happaman lisukkeen Karjula tarjoilisi esimerkiksi makeiden juuresten ja vaikka makkaran kaverina.
– Siinä on umami kasassa. On makeaa, happoa ja suolaista.
Nappaa punakaaliresepti: Juustoinen vehnä-punakaalisalaatti
Katso myös video: Näin saat parsakaalista keitettyä täydellistä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
MasterChef Suomi: Kevätkananpoikaa, sienipyrettä ja kasviksia, Maritan resepti