Kilohinta vain euron parin luokkaa! Nappaa tämä raaka-aine nyt ostoskoriisi: Käy sekä herkuttelijoille että keventäjille

shutterstock_1746416114
Punakaali sopii moneen ja voit herkutella sitä esimerkiksi burgerin välissä. Shutterstock

Milloin olet viimeksi ostanut tai syönyt punakaalia? Tämä upea C-vitamiinipommi on juuri nyt sesongissa ja sopii ruoanlaitossa moneen.

Satokausikalenterin sivuilla muistutetaan sesongissa olevan punakaalin hyödyistä ja monista käyttömahdollisuuksista. Tämä näyttävä ja värikäs keräkaali on edullista popsittavaa: tällä hetkellä kotimaisen punakaalin kilohinta kaupoissa on halvimmillaan vain euron parin luokkaa.

– Punakaali käy niin herkuttelijoiden, keventäjien kuin esteetikoiden keittiöön, Satokausikalenterista muistutetaan.

"Superversio keräkaalista"

Satokausikalenterin Samuli Karjulan mukaan suomalaiset ovat jo kiitettävän hyvin löytäneet punakaalin. Kun perinteisen keräkaalin kulutus on ollut laskussa, punakaalin suosio on vastaavasti noussut. Punakaalissa on jopa tuplasti enemmän C-vitamiinia kuin tavallisessa keräkaalissa ja Karjula kuvaileekin punakaalia ”superversioksi keräkaalista”.

– Punakaalia voisi kutsua ainakin someystävälliseksi kaaliksi. Kaalin kun halkaisee, niin sehän näyttää jo itsessään aivan taideteokselta, Karjula toteaa MTV Uutisille.

Mitä punakaalista sitten kannattaa kokata? Parhaimmillaan punakaali on Karjulan mukaan tuoreena. Punakaalin punaisen värin aiheuttava antosyaani on vesiliukoinen ja se ei kestä pitkää kuumennusta ilman sitruunan tai etikan lisäystä.

Täydellinen lisuke punakaalista

Karjula suosittelee kokeilemaan punakaalia muun muassa coleslaw’n raaka-aineena.

– Tulee pinkkiä coleslaw’ta. Punakaalin väriä ei kannata säikähtää, vaan ottaa siitä ilon irti.

Punakaalista saa valmistettua myös helposti herkullisen lisukkeen monelle suolaiselle ruoalle.

– Leikataan punakaali niin hienoksi kuin mahdollista ja annetaan marinoitua suolalla ja pippurilla maustetussa etikassa. Sitten heitän joukkoon joko pakastettuja tyrnejä tai granaattiomenan siemeniä. 

Tämän happaman lisukkeen Karjula tarjoilisi esimerkiksi makeiden juuresten ja vaikka makkaran kaverina. 

– Siinä on umami kasassa. On makeaa, happoa ja suolaista. 

Nappaa punakaaliresepti: Juustoinen vehnä-punakaalisalaatti


Katso myös video: Näin saat parsakaalista keitettyä täydellistä!

Parsakaalin kypsennys: Samulin kikalla täydellinen lopputulos! 0:48
Tiedätkö, miten parsakaali kannattaa keittää?

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!