Syksy on ruusukaalin parasta aikaa. Oletko sinä jo tehnyt ruokaa tästä aliarvostetusta herkusta?
Ruusukaali maistuu pekonin kaverina. Katso videolta, miten pekoni kannattaa paistaa!
Ruusukaalikausi on nyt Suomessa parhaimmillaan ja ravintorikas ruusukaali onkin kevyt terveysherkku, Energiaa siinä on yhtä vähän kuin kukkakaalissa, ja muihin kaaleihin verrattuna ruusukaali sisältää paljon kuitua. Ruusukaali sisältää monipuolisesti kivennäis- ja hivenaineita sekä vitamiineja, esimerkiksi C-, K- ja B-ryhmän vitamiineja ja kaliumia. Muiden kaalikasvien tavoin myös ruusukaali sisältää elimistöä suojaavia ja terveyttä ylläpitäviä aineosia.
Ruusukaali on vähitellen ottanut paikkansa monimuotoisen kaaliperheen jäsenenä. Se lisää Suomessakin suosiotaan joka vuosi, vaikka sen käyttö lähti liikkeelle olemattoman pienestä, yhdestä pikkukerästä per henkilö vuositasolla, kertoo MTK.
