Juustoinen vehnä-punakaalisalaatti

30.12.2015 Hellapoliisin herkkusalaatti maistuu vaikkapa uudenvuoden juhlapöydässä.

6 annosta

  • 100 g vihreää vehnää
  • 5 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 250 g punakaalia
  • 1 päärynä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl sitruunalla maustettua oliivi- tai avokadoöljyä
  • 200 g fetajuustoa
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • 5 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 punainen chilipaprika
  • mustapippuria

Valmistusohje

Keitä vehnä kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä miedolla lämmöllä, kunnes vehnä on kypsää ja neste imeytynyt.

Raasta punakaali ja päärynä karkealla raastinterällä.

Hienonna sipuli. Kuumenna sitruunalla maustettu öljy pannulla ja kuullota punakaalia, päärynää ja sipulia hetki.

Lisää joukkoon kuutioitu fetajuusto, kuivattu rakuuna, paloitellut aurinkokuivatut tomaatit ja hienonnettu chilipaprika. Kääntele hetki.

Mausta mustapippurilla.

Sekoita ainekset vehnän joukkoon ja tarkista maku.

Tarjoa salaatti kylmänä tai lämpimänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!