Vain 1–2 euron kilohinta! Ostoskoriin kannattaa nyt napata kaksi kotimaista raaka-ainetta
Tammikuussa kannattaa kokata sesongissa olevista kotimaisista kaaleista. Ne sopivat hyvin myös sentinvenyttäjän ostoslistalle.
Tammikuussa ruokavalioonsa kannattaa ujuttaa sesongissa olevia kotimaisia kaaleja. Ne ovat kevyttä, monikäyttöistä ja vieläpä edullista syötävää.
Näitä kaaleja saa nyt parhaimmillaan vain euron tai parin kilohintaan ruokakaupoista.
Lue myös: Pirjon kaalilaatikko-ohje on supersuosittu – täsmävinkki maustamiseen: "Tulee erityisen hyvää"
Ihanan pehmeä käärylekaali
Käärylekaalit sopivat nimensä mukaisesti esimerkiksi suosikkiruoka kaalikääryleiden valmistamiseen.
Käärylekaali on valkokaalista kehitelty muunnelma, joka on muodoltaan lyttänä. K-Ruoka-sivuston mukaan käärylekaalit sopivat pehmeytensä vuoksi myös raakana syötäviksi, mutta parhaimmillaan ne kuitenkin ovat kääryleitä valmistettaessa.
Helsinkiläisravintola Alexanderplatsin kaalikääryleitä kehuttiin vuonna 2019 kaupungin parhaiksi. Ravintoloitsija Sampo Kantele paljasti tuolloin himoittujen kääryleiden reseptin.
Punakaali on "keräkaalin superversio"
MTV Uutisten sivuilla kerrottiin viime tammikuussa sesongissa olevan punakaalin hyödyistä. Satokausikalenterin sivuilla muistutettiin punakaalin käyvän niin herkuttelijoiden, keventäjien kuin esteetikoiden keittiöön.
Satokausikalenterin Samuli Karjula kertoi punakaalin suosion olleen nousussa viime vuosien ajan. Punakaalissa on jopa tuplasti enemmän C-vitamiinia kuin tavallisessa keräkaalissa ja Karjula kuvailikin punakaalia "superversioksi keräkaalista".
– Punakaalia voisi kutsua ainakin someystävälliseksi kaaliksi. Kaalin kun halkaisee, niin sehän näyttää jo itsessään aivan taideteokselta, Karjula totesi tammikuussa MTV Uutisille. Nappaa vinkkejä punakaalin hyödyntämiseen.
Katso myös video: Näin saat parsakaalista keitettyä täydellistä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka