Kevätmatkalle Tallinnaan? Tuo tuliaisiksi sesonkiherkkua!

karhunlaukka
Shutterstock

Villiyrttien ystävän kannattaa kokeilla karhunlaukkaa, jota voi kasvattaa omalla pihalla. Karhunlaukka on Virossa suosittu maustekasvi, jonka valkosipulinen maku hurmaa helppokäyttöisyydellään. 

Olutsommelier ja huippukokki Kristjan Peäske pyörittää Virossa kolmea suosittua ravintolaa. Peäsken ruokafilosofiaan kuuluu sesongin mukaan syöminen ja kauden raaka-aineiden hyödyntäminen. 

– Tällä hetkellä Virossa on karhunlaukan sesonki. Karhunlaukka sopii täydellisesti lähes kaiken ruoan kanssa. Se sopii esimerkiksi perunamuusiin, maustevoihin tai peston raaka-aineeksi. Karhunlaukasta tehty pesto on täydellistä, huippukokki vinkkaa. 

Karhunlaukka maistuu ja tuoksuu miedosti valkosipulille. Sitä voi kasvattaa itse helposti, mutta ensimaistiaisia on helppo hankkia edullisesti Tallinnan toreilta, joissa karhunlaukkaa on myynnissä nippukaupalla. Karhunlaukasta tuli todellinen trendimauste Virossa muutama vuosi sitten.

Karhunlaukkaa voi käyttää ruoanlaitossa esimerkiksi ruohosipulin tavoin. Myös karhunlaukan sipulit voi käyttää hyödyksi. 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja