Kevätmatkalle Tallinnaan? Tuo tuliaisiksi sesonkiherkkua!

karhunlaukka
Shutterstock

Villiyrttien ystävän kannattaa kokeilla karhunlaukkaa, jota voi kasvattaa omalla pihalla. Karhunlaukka on Virossa suosittu maustekasvi, jonka valkosipulinen maku hurmaa helppokäyttöisyydellään. 

Olutsommelier ja huippukokki Kristjan Peäske pyörittää Virossa kolmea suosittua ravintolaa. Peäsken ruokafilosofiaan kuuluu sesongin mukaan syöminen ja kauden raaka-aineiden hyödyntäminen. 

– Tällä hetkellä Virossa on karhunlaukan sesonki. Karhunlaukka sopii täydellisesti lähes kaiken ruoan kanssa. Se sopii esimerkiksi perunamuusiin, maustevoihin tai peston raaka-aineeksi. Karhunlaukasta tehty pesto on täydellistä, huippukokki vinkkaa. 

Karhunlaukka maistuu ja tuoksuu miedosti valkosipulille. Sitä voi kasvattaa itse helposti, mutta ensimaistiaisia on helppo hankkia edullisesti Tallinnan toreilta, joissa karhunlaukkaa on myynnissä nippukaupalla. Karhunlaukasta tuli todellinen trendimauste Virossa muutama vuosi sitten.

Karhunlaukkaa voi käyttää ruoanlaitossa esimerkiksi ruohosipulin tavoin. Myös karhunlaukan sipulit voi käyttää hyödyksi. 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!