Kesän suosituin terassidrinkki on saanut haastajan: "On noussut hittidrinkiksi verrattain nopeasti"

Näin valmistat cocktailin Limoncello Spritz 1:53 Näin valmistat cocktailin Limoncello Spritz
Näin valmistat tämän kesän hittijuoman, Limoncello Spritzin.

Limoncello Spritz on tullut tänä kesänä horjuttamaan sisarjuomansa, Aperol Spritzin suosiota.

Aperol Spritz on ollut jo useamman kesän yksi suosituimmista kesädrinkeistä. Katkeroa Aperolia ja kuohuviiniä sisältävä, kauniin oranssi drinkki on löytynyt lähes jokaiselta terassilta.

Tänä kesänä Aperolin suosio on kuitenkin vähän jo vapissut, sillä rinnalle on noussut toinen spritz-cocktail, Kespro kertoo tuoreessa tiedotteessaan.

– Tämän kesän hittidrinkiksi Suomessa on noussut verrattain nopeasti Limoncello Spritz, Kespron viiniasiantuntija Vesa Kaukjärvi kertoo tiedotteessa.

Käytännössä drinkkien erona on siis Aperolin vaihtuminen sitruunalikööri limoncelloon, sillä kaikissa spritz-cocktaileissa pohjana on katkero tai likööri, jota pidennetään proseccolla ja soodavedellä.

Sitruunapohjainen limoncello-likööri on kotoisin Italiasta ja sitä voi valmistaa suhteellisen helposti myös itse kotona.

Hyvä vaihtoehto katkerolle

Ravintolatukkuri Kespron myyntidatan mukaan limoncello-liköörien myynti ravintoloille on kehittynyt viime vuoden kesästä noin 100 prosenttia. Kesään 2020 verrattuna myynninkehitys on jo noin 200 prosenttia, tiedotteessa kerrotaan.

– Limoncello Spritz ei ole vielä tavoittanut koko Suomea, vaan sitä nautitaan erityisesti suurimmissa suomalaiskaupungeissa kuten Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Kuopiossa, Kaukjärvi sanoo.

Aikaisempien kesien hitti Aperol Spritz ei ole kuitenkaan Kaukjärven mukaan varsinaisesti häviämässä minnekään, mutta Limonzello Spritz tarjoaa hyvän vaihtoehdon heille, joille katkero Aperol ei ole varsinaisesti maistunut.

– Kun puhutaan Spritz-drinkkien keskinäisestä suosiosta, Aperol tulee varmasti olemaan aina suosituin, sillä se on ollut jo sitä jo vuosikymmeniä, Kaukjärvi sanoo.

Katso pääkuvan videolta ohje tähän simppeliin, mutta täynnä makua olevaan kesäjuomaan, Limoncello Spritziin.

Katso myös: Kolme helppoa kikkaa drinkkien koristeluun

Kolme helppoa kikkaa drinkkien koristeluun 2:53

Näillä nikseillä saat kotibaarin drinkit näyttämään ammatilaisen tekemiltä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!