Onko Limoncello tuttu juoma? Näin teet hittijuomasta vieläkin parempaa – neljä helppoa K-18-drinkkiä

limoncello tonic drinkki cocktail
Shutterstock

Perinteinen italialainen sitruunalikööri limoncello juodaan perinteisesti sellaisenaan, mutta se sopii erinomaisesti myös cocktaileihin.

Pääkuvan videolla neuvotaan, miten sitruunasta saa enemmän mehua irti.

Tom collins, whiskey sour, Aperol spritz ja gin & tonic ovat ikisuosikkeja, jotka nauttivat täysin ansaitusti klassikon maineestaan. Kaikkiin näihin drinkkeihin saa hieman erilaista makua, kun niihin lisää makeaa sitruunalikööriä.

Allt om Vin listasi neljä limoncellon kanssa hienosäädettyä klassikkodrinkin ohjetta.

Limoncello collins 

6 cl limoncelloa
4–5 cl giniä
1–2 cl vastapuristettua sitruunamehua
soodavettä
jäitä
3 ohutta sitruunaviipaletta

Sekoita mittalasissa limoncello, gin ja sitruunamehu. Kaada seos jäillä täytettyyn lasiin, lisää sitruunaviipaleet ja pidennä soodavedellä.

Limoncello sour 

4 cl limoncelloa
2 cl sokerilientä
2 cl sitruunamehua
1 munanvalkuainen
1 tippa angostura bitteriä

Mittaa limoncello, sitruunamehua, valkuainen ja sokeriliemi juomaravistimeen. Sekoita aluksi hetki ilman jäitä, jotta munanvalkuainen sekoittuu paremmin muihin aineksiin. Lisää sitten jäät ravistimeen ja ravista kunnes sheikker tuntuu kylmältä. Siivilöi juoma lasiin, koristele sitruunankuorella ja lisää pari tippaa bitteriä.

Limoncello spritz 

3 cl limoncelloa
12–15 cl prosecco-viiniä
jäisiä marjoja, kuten vadelmia
soodavettä

Mittaa limoncello kuohuviinilasiin, lisää prosecco ja pidennä soodavedellä. Jos haluat juomaan vähemmän alkoholia, korvaa suurempi osa viinistä soodavedellä. Koristele jäisillä vadelmilla.

Limoncello & tonic

4–5 cl limoncelloa
jäitä
sitruunaviipaleita
tonic-vettä
minttua

Täytä lasi jäillä. Mittaa lasiin limoncello, haluamasi määrä tonic-vettä ja mintunlehtiä. Koristele muutamalla sitruunaviipaleella.

Voit tehdä limoncello & tonic -juomaa kerralla myös isomman määrän suoraan kannuun. Mittaa kannuun tällöin yksi osa limoncelloa ja neljä osaa tonic-vettä.

Lähde: Allt om Vin

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat