1:15

Tiesitkö? Suosikkilikööriä voi tehdä helposti itse: Täydellinen lopputulos perinteisellä reseptillä

Näin saat sitruunasta irti enemmän mehua.

Limoncelloa on suhteellisen helppo tehdä myös itse. Jos jaksat odottaa muutamia viikkoja, lopputuloksesta tulee erityisen maukas.

Pääkuvan videolla neuvotaan, miten sitruunasta saa enemmän mehua irti.

Etelä-Italiasta peräisin oleva limoncello on makea likööri, joka valmistetaan perinteisesti alkoholista, sitruunankuorista ja sokerista. Limoncello on erityisen hyvää sellaisenaan – varsinkin kylmänä tarjoiltuna, mutta siitä voi tehdä myös cocktaileja.

Alla oleva Allt om Vin -sivuston resepti on hyvin perinteinen ja helppo toteuttaa. Vaikka limoncellon valmistumisessa saattaa kestää jopa kuukausia, kypsymisprosessi hoituu pitkälti itsekseen. Mitä kauemmin maltat odottaa limoncellon maustumista, sitä parempaa siitä tulee.

Kotitekoinen limoncello (n. 1 litra valmista likööriä)

10–12 luomusitruunaa
4–5 dl sokerilientä
700 ml vodkaa

Huuhtele sitruunat huolellisesti. Irrota kuori varovaisesti kuorimaveitsellä ja varo että kuoriin ei tartu liikaa valkoista osaa, sillä se tekee juomasta kitkerää.

Siirrä sitruunankuoret lasipullon tai -purkin pohjalle, lisää vodka ja sulje pullo tiiviisti. Jos haluat, voit lisätä seokseen myös hieman sitruunamehua, mutta se ei varsinaisesti kuulu perinteiseen limoncelloon.

Aseta purkki johonkin viileään paikkaan maustumaan, esimerkiksi vaatekaapin nurkkaan. Anna maustua vähintään muutaman viikon ajan, mutta mieluiten kokonaisen kuukauden. Älä unohda ravistaa purkkia pari kertaa viikossa.

Kun seos on saanut maustua tarpeellisen ajan, siitä siivilöidään kuoret pois. Suurimmat sattumat saat pois siivilöimällä juoman esimerkiksi keittiösiivilän läpi, mutta sen tehtyäsi kaada juoma vielä esimerkiksi tavallisen kahvinkeittimen suodatinpussin lävitse.

Tee sokeriliemi kuumentamalla yhtä paljon sokeria ja vettä kattilassa, kunnes sokeri on liuennut nesteeseen. Anna jäähtyä kunnolla.

Kaada siivilöity sitruunavodka puhdistettuun lasipulloon tai -purkkiin ja lisää siihen haluamasi määrä sokerilientä. Tässä kohtaa juomaa kannattaa jo maistaa, jotta tiedät lisätä oikean määrän lientä.

Sulje purkki jälleen ilmatiiviisti ja anna maustua viileässä paikassa vähintään viikon ajan, mutta parhaan lopputuloksen saamiseksi mielellään useita viikkoja.

Tarjoile limoncello jääkylmänä!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja