Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tiesitkö? Suosikkilikööriä voi tehdä helposti itse: Täydellinen lopputulos perinteisellä reseptillä

Shutterstock
Julkaistu 13.07.2019 14:07

Emmi Niiniaho

Limoncelloa on suhteellisen helppo tehdä myös itse. Jos jaksat odottaa muutamia viikkoja, lopputuloksesta tulee erityisen maukas.

Pääkuvan videolla neuvotaan, miten sitruunasta saa enemmän mehua irti.

Etelä-Italiasta peräisin oleva limoncello on makea likööri, joka valmistetaan perinteisesti alkoholista, sitruunankuorista ja sokerista. Limoncello on erityisen hyvää sellaisenaan – varsinkin kylmänä tarjoiltuna, mutta siitä voi tehdä myös cocktaileja.

Alla oleva Allt om Vin -sivuston resepti on hyvin perinteinen ja helppo toteuttaa. Vaikka limoncellon valmistumisessa saattaa kestää jopa kuukausia, kypsymisprosessi hoituu pitkälti itsekseen. Mitä kauemmin maltat odottaa limoncellon maustumista, sitä parempaa siitä tulee.

Kotitekoinen limoncello (n. 1 litra valmista likööriä)

Limoncello 2
Limoncelloa kannattaa tarjoilla jääkylmänä.Shutterstock

10–12 luomusitruunaa
4–5 dl sokerilientä
700 ml vodkaa

Huuhtele sitruunat huolellisesti. Irrota kuori varovaisesti kuorimaveitsellä ja varo että kuoriin ei tartu liikaa valkoista osaa, sillä se tekee juomasta kitkerää.

Siirrä sitruunankuoret lasipullon tai -purkin pohjalle, lisää vodka ja sulje pullo tiiviisti. Jos haluat, voit lisätä seokseen myös hieman sitruunamehua, mutta se ei varsinaisesti kuulu perinteiseen limoncelloon.

Aseta purkki johonkin viileään paikkaan maustumaan, esimerkiksi vaatekaapin nurkkaan. Anna maustua vähintään muutaman viikon ajan, mutta mieluiten kokonaisen kuukauden. Älä unohda ravistaa purkkia pari kertaa viikossa.

Kun seos on saanut maustua tarpeellisen ajan, siitä siivilöidään kuoret pois. Suurimmat sattumat saat pois siivilöimällä juoman esimerkiksi keittiösiivilän läpi, mutta sen tehtyäsi kaada juoma vielä esimerkiksi tavallisen kahvinkeittimen suodatinpussin lävitse.

sitruunankuoriSitruunankuori kannattaa irrottaa huolellisesti, sillä jos juomaan päätyy liikaa kuoren valkoista osaa, siitä tulee helposti kitkerää.Shutterstock

Tee sokeriliemi kuumentamalla yhtä paljon sokeria ja vettä kattilassa, kunnes sokeri on liuennut nesteeseen. Anna jäähtyä kunnolla.

Kaada siivilöity sitruunavodka puhdistettuun lasipulloon tai -purkkiin ja lisää siihen haluamasi määrä sokerilientä. Tässä kohtaa juomaa kannattaa jo maistaa, jotta tiedät lisätä oikean määrän lientä.

Sulje purkki jälleen ilmatiiviisti ja anna maustua viileässä paikassa vähintään viikon ajan, mutta parhaan lopputuloksen saamiseksi mielellään useita viikkoja.

Tarjoile limoncello jääkylmänä!

Lue myös: Mistä tietää, onko alkoholi mennyt pilalle?

Lähde: Allt om Vin 

Lisää aiheesta:

Suosittu juoma maksaa kaupassa parikymppiä litralta – Katja teki sitä itse 0,2 eurollaCocktail-viikko osa 1 – 5 ohjettaVapun himotuimman juoman valmistus onnistuu jokaiselta – itse tehty sima saa kaupan versiot kalpenemaan!Lisää tätä ainesosaa drinkkeihisi – ja se voi pelastaa sinut krapulalta! Valmista itse herkkusimaa – kaupan juomat kalpenevat takuuvarmasti!Villa Marian sitruunalikööri eli limoncello
AlkoholiJuomatAlkoholijuomatSitruunaRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Alkoholi
  • 15.10.05:00
    Terveys ja hyvinvointi

    USU: Alkoholikuolemien määrä kääntynyt nousuun – syy mysteeri

  • 8.10.17:44
    Politiikka

    "Haitat Suomeen, voitot ulkomaille" – näin eduskunta kuohui alkoholin kotikuljetuksesta

  • 8.10.14:01
    Orpon hallitus

    Alkoholin kotiinkuljetuksen salliminen eduskunnassa, KD muuta hallitusta vastaan

  • 8.10.13:19
    Yhteiskunta

    Ikäraja, päihtyneet, vaaratilanteet: Näin yritykset vastaavat alkoholin kotiinkuljetuksen haasteisiin

  • 4.10.09:43
    Juomat

    Alkon hinnasto paljastaa, mitä Jallu, Koskenkorva ja muut juomat maksoivat vuonna 1993