Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Käytätkö sipulia oikein? Tämä ero on pilkkomisella, kuutioimisella ja hientontamisella

Shutterstock
Julkaistu 15.02.2017 17:30

MTV LIFESTYLE

Netti ja erilaiset ruokakirjat pelastavat resepteillään monen kotikokin arjen. Monessa arkiruoassa yhtenä perusraaka-aineena käytetään sipulia.

Ruoan lopulliseen makuun vaikuttavat pienetkin virheet sen valmistuksessa. Oikean sipulin paloittelutekniikan osaaminen voi pelastaa annoksen.

Ruokabloggaajat ovat tehneet runsaasti videoita, joilla he näyttävät eron pilkkomisen, kuutioimisen ja hienontamisen välillä. 

sipuli leikattu eri tavoilla
Vasemmalla sipulia pilkottuna kahdessa eri koossa, sitten kuutioitua ja oikealla hienonnettua sipulia.Kuvan lähde Youtube Cooking Light -kanava

Pilkkominen

Pilkkomisesta puhuttaessa sipulin palat jätetään melko isoiksi. Pilkotut sipulit sopivat hyvin pataruokiin ja sellaisiin resepteihin, joissa ruokaa haudutetaan pitkään. Pilkkominen on arkisin käyttötapa sipulille.

Kuutioiminen

Kuutioitu sipuli on kooltoon vähän pienempää, kuin pilkotun sipulin palat. Pieneksi kuutioitu sipuli sopii parhaiten kastikkeisiin, ja esimerkiksi salsan teossa sipulikuutioita on hyvä hyödyntää.

Hienontaminen

Hienonnettu sipuli silvotaan niin pieneksi, että se muuttuu väriltään lähes läpinäkyväksi. Hienonnettu sipuli on kätevää silloin, kun on toivottavaa ettei ruoka-ainetta voi maistaa selvästi tai sen tekstuuria ei voi erottaa lopullisesta tuotoksesta. Hienonnettu sipuli toimii kotitekoisten maustekastikkeiden osana loistavasti.

Lähde: Daily Mail

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Muista tämä, jos paistat perunoita tai muita kasviksia airfryerillaMiten pilkot sipulin? Myös silppuamissuunnalla on yllättäen väliäTässä on paras tapa sipulin pilkkomiseen: Ei kyyneleitä!Pirjo muistuttaa, mitä sipulille ei koskaan kannata tehdä – nappaa sipulivinkit: "Ratkaiseva tekijä ruokien maun kannalta"Oletko koskaan tehnyt sipulille näin? Jamie Oliverin käänteentekevä kikka hämmästyttää: Saa ruoan maistumaan paremmaltaHeitätkö sipulinkuoret roskiin? Älä missään nimessä tee niin!
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:02
    Ruoka

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • Eilen13:38
    Verot

    Pizzerioista ja kebabravintoloista löytyi 11 miljoonaa maksamattomia veroja

  • Eilen11:26
    Ruoka

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin

  • Eilen09:31
    Ruoka

    Vappu Pimiän superhelppo arkiruoka on hitti: Kanapullat alle puolessa tunnissa!

  • Eilen09:00
    Sienet

    Kärpässieniä syönyt puukotti veljeään – "Se trippi oli aika erikoinen"