Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Heitätkö sipulinkuoret roskiin? Älä missään nimessä tee niin!

Sipulit ovat maukkaita, terveellisiä, edullisia ja ne voi hyödyntää kuoria myöten.
Sipulit ovat maukkaita, terveellisiä, edullisia ja ne voi hyödyntää kuoria myöten.
Julkaistu 25.03.2017 14:01

MTV LIFESTYLE

Sipulit ovat oikeita keittiön monitoimikasviksia. Ne sopivat melkein ruokaan kuin ruokaan ja edistävät terveyttä. Moni ei välttämättä kuitenkaan tiedä, että myös sipulin kuoret kannattaa hyödyntää.

Vanha kansa on käyttänyt sipulinkuoria muun muassa lankojen ja kankaiden värjäämiseen. Vaikka mielessä eivät olisikaan käsityöt, kannattaa kuoret joka tapauksessa säästää. Sipulinkuorista valmistuu nimittäin herkullinen kasvisliemi, jota voi hyödyntää erilaisten keittojen, kastikkeiden ja patojen pohjana.

Valmista sipulinkuorista kasvislientä

Liemikuutioita pidetään helppokäyttöisinä, mutta todellisuudessa oman kasvisliemen keittäminen on yksinkertaista, helppoa ja kiittää tekijäänsä herkullisella maullaan.

Kun käytät ruoanlaitossa sipulia, laita kuoret sivuun ja käytä seuraavalla kerralla kasvisliemen valmistukseen. Kuoret antavat liemeen runsaasti makua ja upean värin. Säästä kasvislientä varten myös muiden kasvisten – kuten porkkanoiden – kuoria, kantoja ja muita jämäpaloja.

Puhdista palat niin, ettei niissä ole multaa. Laita kattilaan vettä sen verran, että kasvikset peittyvät ja anna kiehua hiljalleen kokoon tunnin ajan. Mausta mielesi mukaan. Kaalit kuitenkin kannattaa jättää pois laskuista niiden voimakkaan maun takia.

Lähde: American Web Media

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Älä heitä pois! 4 nerokasta tapaa käyttää sipulin kuoria ruoanlaitossa – joukossa todellinen yllättäjäOletko koskaan tehnyt sipulille näin? Jamie Oliverin käänteentekevä kikka hämmästyttää: Saa ruoan maistumaan paremmaltaHalpaa, hyvää ja helppoa – miksi tätä suomalaista ruokaa vihataan?Käytätkö sipulia oikein? Tämä ero on pilkkomisella, kuutioimisella ja hientontamisellaHerkullinen niksi, jolla hyödynnät jämäkasvikset – itse tehtynä ehdottomasti parempaa!Älä heitä käyttökelpoista pois! Sitruunankuoret voi hyödyntää yllättävällä tavalla
SipulikeittoRuokaniksitLiemiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sipulikeitto
  • 08.02.201717:30
    Valkosipuli

    Täydellisen kermainen ja terveellinen keitto: Torjuu flunssaa ja lämmittää pakkasella

  • 06.08.201614:03
    Makuja

    Uusi keksintö pian myyntiin: Tämä sipuli ei saa itkemään!