Maa- ja kotitalousnaiset -järjestö jakaa vinkkinsä sipuleiden käsittelyyn.
Sipuli on yksi suomalaisen keittiön perusraaka-aineista ja muodostaa monen tutun ruokalajin perustan. Suomalaisissa ruokakaupoissa myydyimpiä sipuleita ovat tavalliset keltasipulit sekä punasipulit. Henkeä kohti syömme sipuleita noin viisi kiloa vuodessa.
Lue myös: Vaihdoimme makaronilaatikosta yhden ainesosan – tuli halvemmaksi ja lapsikin tykkäsi: "Ihan sikahyvää!"
Maa- ja kotitalousnaisilta kerrotaan nyt tiedotteessa sipulifaktoja ja vinkkejä, joiden avulla sipulin käsittely ei itketä.
Tiesitkö? Sipulit sisältävät runsaasti flavonoideja, joista saat vastustuskykyä viruksia ja bakteereita vastaan. Tehokkaimmin taudinaiheuttajia vastaan taistelee sipulin sisältämä antioksidantti kversetiini. Sipulimaidolla on entisaikaan torjuttu tai lievennetty flunssaoireita.
Miten sipulit saa pilkottua ilman kyyneleitä?
Sipulin pilkkomiseen on jaettu vuosien varrella erilaisia niksejä. Moni näistä liittyy sipulinpilkkomisesta aiheutuvien kyyneleiden ennaltaehkäisyyn. Maa- ja kotitalousnaisilta kerrotaan nyt, mistä sipuli-itkut johtuvat.
