Kauppoihin tulee nyt ennennäkemätön lonkero – alkoholittomien juomien buumi käy todella kuumana

shutterstock_691064353
Kauppoihin tulee nyt hävikkilonkeroa. Shutterstock

Alkoholittomien juomien suosiolle ei näy loppua. Nyt juomahyllyihin ilmestyy uudenlainen lonkero, tiedottaa K-ryhmä.

Erilaiset ruokakauppojen hävikkituotteet ovat nousseet viime vuosina suureen suosioon suomalaisten keskuudessa. MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin kerrottu muun muassa ruokakauppojen erilaisista tavoista myydä niin sanottuja punalapputuotteita. Lidlissä ja S-ryhmässä hiteiksi ovat kivunneet esimerkiksi muutaman euron hintaiset hävikkilaatikot. Lisäksi ruokakaupoissa on kehitelty uudenlaisia tuotteita muun muassa hävikkihedelmistä.

Alkoholittomassa hävikkilonkerossa yhdistyy kaksi vahvaa trendiä

Nyt K-ryhmä tiedottaa tuovansa kauppoihinsa uutuuden, jossa yhdistyy kaksi vahvaa trendiä: hävikin hyödyntäminen ja alkoholittomuus. Kauppojen juomavalikoima täydentyy nyt Olvin alkoholittomalla Iisalmi-lonkerolla, jonka appelsiinitisle valmistuu K-ryhmän keskusvaraston ylijäämä-appelsiineista sekä K-kauppojen appelsiinimehukoneiden appelsiininkuorista.

Olvin markkinointijohtaja Olli Heikkilän mukaan alkoholiton uutuuslonkero vastaa myös niin sanottujen super premium -lonkeroiden kasvavaan kysyntään.

Vastaavanlaista alkoholitonta hävikkilonkeroa ei aiemmin ole ollut markkinoilla. Ylijäämäappelsiineista on sen sijaan valmistettu aiemmin muun muassa jäätelöä.

Alkoholittomilla juomilla kova suosio

K-ryhmän mukaan alkoholittomat juomavaihtoehdot ovat jo niin suosittuja, että valikoimalta odotetaan lähes vastaavaa laajuutta kuin alkoholia sisältäviltä juomilta. 

Alkoholittomien oluiden myynti on kehittynyt 118 prosenttia, ja alkoholittomien siiderien, lonkeroiden ja mocktailien myynti on kehittynyt 94 prosenttia kahden vuoden takaiseen verrattuna. Myös S-ryhmä on aiemmin kertonut kovista kasvuprosenteista alkoholittomien juomien myynnissä.

K-ryhmän toteuttamassa kyselytutkimuksessa viidennes kertoo valitsevansa alkoholittoman juoman maun vuoksi.

– Mausta ei haluta tinkiä, juomasta halutaan elämys, mutta ilman alkoholia. Terveyteen ja hyvinvointiin on alettu kiinnittämään enemmän huomiota, ja sober curious -ilmiö on nostanut jo useamman vuoden päätään. Nämä molemmat trendit ovat lisänneet alkoholittomien juomien suosion kasvua’, kertoo Keskon päivittäistavaratoimialan teollisten tuotteiden osto- ja myyntijohtajaAki Erkkilä.

Videolla: Osaatko kaataa oluen oikein lasiin?

0:55

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää jälleen suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Kolmen päivän vierailun aikana kokeillaan rohkeasti uusia raaka-aineita, opitaan maistamaan erilaisia makuja ja haastetaan vanhoja tottumuksia. Kyytiä saavat niin pakastepizzat, sokerikoukut kuin ruokahävikkiongelmat ja tilalle tulevat monipuoliset, värikkäät annokset sekä suunnitelmallisuus. Luvassa on iloista yhdessä tekemistä ja tärkeitä oivalluksia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja