Kauhistuttavan hyvä proteiinipommi – tässäkö tulevaisuuden popcornit?

Jauhomadot
Shutterstock

Unohda popparit, täältä tulevat jauhomadot! Ötökkäruokaharrastaja vinkkaa, miten madoista voi kokata herkkuja kotikeittiössä.

Ötökkäruokaharrastaja Topi Kairenius kannustaa suomalaisia kokeilemaan rohkeasti jauhomatoja ruoanlaitossa. Kaireniuksen mukaan jättijauhomadot sopivat mainiosti eri ruokien lisukkeeksi.

– Madot ovat nopea lisuke, jotka voi lisätä vaikka salaattiin. Tai miksei vaikka keittoon tai leivän päälle, leivän väliin, pitaleipään tai ihan mihin tahansa.

Jättijauhomatoja voi syödä jopa elävänä, mutta enemmän makua niihin saa paistamalla ne pannulla öljyssä suolan ja pippurin kera. 

– Ötökät ovat maultaan niin mietoja, että niistä saa ihan minkä makuisia tahansa. Itse tykkään laittaa currya. Tällaisenaan ne ovat melko popcornmaisia.

Mistä matoja sitten saa hankittua ruokapöytään? Katso videolta Topi Kaireniuksen vinkit!

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja