Katin vinkki parhaaseen kasvissosekeittoon – tee juureksille näin: "Antaa aivan omanlaisen maun"

Lotta löysi varastosta K-kaupan mainoksen vuodelta 2003 – sisältö löi ällikällä 0:25 Lotta löysi varastosta K-kaupan mainoksen vuodelta 2003 – sisältö löi ällikällä
KATSO MYÖS VIDEO: Lotta löysi varastosta kaupan mainoslehtisen vuodelta 2003 – sisältö löi ällikällä

Helppo kasvissosekeitto valmistuu sesongin maukkaasta raaka-aineesta, palsternakasta.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla vinkattiin aiemmin erilaisia käyttötapoja sesongissa olevalle kasvikselle, palsternakalle. Palsternakkaa kannattaa hyödyntää esimerkiksi uunijuureksiin, jolloin juureksen aromi pääsee parhaiten oikeuksiinsa.

– Älä suotta väheksy kalpeannäköistä palsternakkaa. Se on monipuolinen yksin tai yhdessä muiden juurestemme kanssa, elintarvike- ja yritysasiantuntija Mirja Pummila Keski-Suomen Maa- ja kotitalousnaisista neuvoi muutama vuosi sitten.

"Paahdettu palsternakka antaa keitolle aivan omanlaisen maun"

Palsternakasta saa aikaan myös todella maukkaan kasvissosekeiton, vinkkaa Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen. Palsternakkoja ei suinkaan kannata keittää keittoa varten, sillä toinen valmistustapa takaa paremman lopputuloksen.

– Paahdettu palsternakka antaa keitolle aivan omanlaisen maun, Kati vinkkaa.

Palsternakan paahtaminen tuo sokeripitoisuudesta ja eteerisistä öljyistä johtuvan makeuden ja pähkinäisen maun esille. Paahtaminen korostaa myös monen muun juureksen makua, joten tekniikkaa kannattaa ehdottomasti kokeilla kasvissosekeittoa tehdessä.

Palsternakan lisäksi keitossa voi Katin mukaan käyttää esimerkiksi myös porkkanaa, juuriselleriä ja juuripersiljaa tai näiden kaikkien sekoitusta. 

– Lisää soseutusvaiheessa nestettä sen mukaan, kuinka sakeaa keitosta tahdot.

Testaa helppo ohje: Paahdettu palsternakkakeitto

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.