Kätevä maitokikka: Näin aamusmoothie valmistuu entistä helpommin

smoothie
Shutterstock

Eikö maidon pakastaminen kävisi mielessäkään? Kokeile edes. Kun pakastat maidon jääpalamuotissa, helpotat suunnattomasti aamusmoothien tekoa.

Jos aamutoimet ovat aamu toisensa perään itkua, kiirettä ja hampaiden kiristelyä, kokeile seuraavaa kikkaa säästääksesi aikaa edes aamupalan teossa. 

Monenkaan mieleen ei tule pakastaa maitoa. Erityisesti rasvattoman maidon maku voi nimittäin muuttua pakastimessa. Maidon ravintoarvot säilyvät pakastimessakin kuitenkin kohdallaan, joten innokkaimmat smoothien ystävät voivat kokeilla tätä kikkaa.

Jos tiedät, ettet saa juotua maitotölkkiäsi loppuun ennen sen pilaantumista, kaada maito jääpalamuottiin ja laita pakastimeen. Ota aamuisin pari kuutiota irti ja laita tehosekoittimeen muiden smoothie-ainesten kanssa. Pakastunut maito pitää smoothien kylmänä ja tekee sen koostumuksesta mukavan paksun.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!