Kari Aihisella on selkeä mielipide porsaanlihan kypsennykseen – tekee vastoin toitotettuja oppeja: "Ei semmoista possua syö kukaan"

1:18 Kari Aihinen muistuttaa tärkeästä säännöstä: Älä koskaa tee näin grilliruoalle

MTV:n ruokaohjelmistakin tuttu kokki Kari ”Kape” Aihinen antoi lihayhtiö HK:n järjestämässä tilaisuudessa omat grillausvinkkinsä alkavalle kaudelle. Kape kertoi myös, miten porsaanlihasta saa erityisen mehevää. 

Videolla: Kari Aihisen parhaat grillausvinkit.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin tällä viikolla kesän 2021 kuumimmista grillaustrendeistä. Suomalainen lihayhtiö HK Scan esitteli keskiviikkona medialle kevään ja kesän uutuustuotteensa ja paljasti, mitä suomalaiset tänä kesänä grillaavat. 

Kuten keskiviikkona kerrottiin, suomalaisten grilleissä kuumenevat tänäkin kesänä niin lihaisat makkarat kuin burgeritkin. Kasvavina ilmiöinä nähdään myös muun muassa erilaiset vegetuotteet sekä uudet fileiden ja paistien kaltaiset erikoisleikkuut lihasta.

Kari Aihinen neuvoo: Älä valmista rutikuivaa possua

Tilaisuudessa omat grillaustärppinsä antoi myös suomalaisten rakastama televisiokokki, keittiömestari Kari ”Kape” Aihinen. HK:n mainoskasvoksi pestattu Aihinen jakoi suomalaisille muutamia olennaisia grillausvinkkejä, jotka jokaisen olisi syytä pitää mielessä. 

Samalla Kape kertoi myös, miten itse valmistaa mehevää porsaanlihaa. Keittiömestari korostaa, että kyse on hänen omasta mielipiteestään.

–  Me valmistamme possun niin, että sisälämpötila nousee paistaessa 60 asteeseen ja vetäytyessä maksimissaan sinne 65-66 asteeseen. 

Ruokavirasto sosittelee kypsentämään porsaanlihan läpikypsäksi eli vähintään 70 asteeseen. Tässä on kuitenkin Aihisen mukaan riskinä se, että liha pääsee liian kypsäksi. 

– Olen kokki, en lääkäri tai viranomainen. Hae se sinulle optimaalisin ja sopiva aika itse. Ei semmoista rutikuivaa possua syö kukaan. Itse jätän sen 60–asteiseksi.

HK:n markkinointijohtaja Mikko Järvinen kehottaa käyttämään omaa harkintaa kypsennyksessä, mutta HK:n virallinen suositus on kuitenkin kypsentää esimerkiksi kasslerlankku 70 asteeseen, ennen kuin sen ottaa uunista vetäytymään.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja