Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kari Aihisella on selkeä mielipide porsaanlihan kypsennykseen – tekee vastoin toitotettuja oppeja: "Ei semmoista possua syö kukaan"

1:18Kari Aihinen muistuttaa tärkeästä säännöstä: Älä koskaa tee näin grilliruoalle
Julkaistu 18.04.2021 17:55

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

MTV:n ruokaohjelmistakin tuttu kokki Kari ”Kape” Aihinen antoi lihayhtiö HK:n järjestämässä tilaisuudessa omat grillausvinkkinsä alkavalle kaudelle. Kape kertoi myös, miten porsaanlihasta saa erityisen mehevää. 

Videolla: Kari Aihisen parhaat grillausvinkit.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin tällä viikolla kesän 2021 kuumimmista grillaustrendeistä. Suomalainen lihayhtiö HK Scan esitteli keskiviikkona medialle kevään ja kesän uutuustuotteensa ja paljasti, mitä suomalaiset tänä kesänä grillaavat. 

Lue lisää: Syötkö itse? Yksi grilliruoka on nyt kovassa nosteessa Suomessa: "Kysyntä ja tarjonta räjähtää"

Kuten keskiviikkona kerrottiin, suomalaisten grilleissä kuumenevat tänäkin kesänä niin lihaisat makkarat kuin burgeritkin. Kasvavina ilmiöinä nähdään myös muun muassa erilaiset vegetuotteet sekä uudet fileiden ja paistien kaltaiset erikoisleikkuut lihasta.

Kari Aihinen neuvoo: Älä valmista rutikuivaa possua

Tilaisuudessa omat grillaustärppinsä antoi myös suomalaisten rakastama televisiokokki, keittiömestari Kari ”Kape” Aihinen. HK:n mainoskasvoksi pestattu Aihinen jakoi suomalaisille muutamia olennaisia grillausvinkkejä, jotka jokaisen olisi syytä pitää mielessä. 

Samalla Kape kertoi myös, miten itse valmistaa mehevää porsaanlihaa. Keittiömestari korostaa, että kyse on hänen omasta mielipiteestään.

–  Me valmistamme possun niin, että sisälämpötila nousee paistaessa 60 asteeseen ja vetäytyessä maksimissaan sinne 65-66 asteeseen. 

Ruokavirasto sosittelee kypsentämään porsaanlihan läpikypsäksi eli vähintään 70 asteeseen. Tässä on kuitenkin Aihisen mukaan riskinä se, että liha pääsee liian kypsäksi. 

– Olen kokki, en lääkäri tai viranomainen. Hae se sinulle optimaalisin ja sopiva aika itse. Ei semmoista rutikuivaa possua syö kukaan. Itse jätän sen 60–asteiseksi.

HK:n markkinointijohtaja Mikko Järvinen kehottaa käyttämään omaa harkintaa kypsennyksessä, mutta HK:n virallinen suositus on kuitenkin kypsentää esimerkiksi kasslerlankku 70 asteeseen, ennen kuin sen ottaa uunista vetäytymään.

Lue myös: Kari Aihiselta tärkeä muistutus – älä koskaan tee näin grilliruoalle: "Supersupertärkeä juttu"

Lisää aiheesta:

Lihajohtaja Mikon kolme tärkeintä grillausohjetta – älä ainakaan tee lihalle näin: "Lopputulos on taatusti kuiva"Kari Aihiselta mahtava salaattivinkki: Helposti hyvää tomaatista ja fetasta – valmistustapa voi yllättääKari Aihiselta tärkeä muistutus – älä koskaan tee näin grilliruoalle: "Supersupertärkeä juttu"Oletko tehnyt näin? Kari Aihisella yksi tärkeä sääntö pihvien ja broilerin rintafileiden paistamiseen: "Aina, kun teet..."Huippukokki paljastaa parhaan grillausvinkkinsä suomalaisille: Mullistaa käsityksesi koko hommasta – "näin mehukkuus säilyy"Kari Aihinen antaa parhaat niksit lihan kypsentämiseen grillissä – näillä ohjeilla onnistut varmasti
RuokaGrillausMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 09:42
    Sikke Sumari

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • Eilen17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • pe17:47
    Jäätelö

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • to17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • to11:26
    Ravintolat

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin