Onko perunoita pakko kuoria? Voiko minkä tahansa perunan kuoria syödä? Perunan teemaviikolla nostetaan pottu puheenaiheeksi ja vinkataan parhaita ruokaohjeita suomalaisten rakastamasta raaka-aineesta.
Tällä viikolla vietetään kansallista perunan teemaviikkoa. MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin alkuviikosta kotimaisen perunan huonosta varastotilanteesta. Kysyimme Luonnonvarakeskus Luken yliaktuaari Anna-Kaisa Jaakkoselta, voiko peruna loppua kaupoista kevään aikana. Lisäksi jaoimme ohjeen erinomaisiin paistettuihin perunoihin.
Nyt pureudumme hieman perunafaktoihin. Monen suomalaisen ruoanlaittorutiineihin kuuluu olennaisena osana perunoiden kuoriminen. Kun pottuja valmistaa kilokaupalla esimerkiksi muusia varten, voi kuoriminen olla raastavan työlästä puuhaa. Onko perunoita siis oikeasti pakko edes kuoria?
Voiko perunat syödä kuorineen?
Huippuravintoloissa työskennellyt keittiömestari Kimmo Käck kertoi Ylen haastattelussa vuonna 2019 syövänsä perunat aina mieluiten kuorineen.
