Tajuttoman hyvät paistetut perunat – kreikkalainen kanaliemikikka toimii!

Paistetut perunat
Shutterstock

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista perunan teemaviikkoa. Sen kunniaksi nostamme esiin parhaita perunaohjeitamme. Kokeile näitä paistettua pottuja!

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK tiedotti helmikuussa, että Suomessa vietetään valtakunnallista perunan teemaviikkoa 14.–20.2.2022. MTK:n mukaan peruna on edullinen keittiön moniottelija, joka miedon makuisena taipuu monenlaiseen kokkailuun.

Peruna ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys keittiöissämme, sillä sitä on varastoissa tällä hetkellä ennätyksellisen vähän.

Suomalaiset syövät perunaa monessa muodossa ja yksi takuuvarma valmistustapa on pottujen paistaminen. Oletko sinä jo kokeillut näitä paistettuja perunoita?

Vastustamattoman hyvät kreikkalaiset paistetut perunat

The New York Times esitteli syyskuussa 2020 kreikkalaisen perunareseptin, jossa potuista saa simppelillä tavalla uunissa valmistamalla täydellisen makuisia.

Klassiset kreikkalaiset perunat paistetaan uunissa oliiviöljyssä, sitruunamehussa ja kanaliemessä. Perunalohkot imevät itseensä maukasta nestettä, jolloin ne pysyvät mehevinä sisältä ja paahtuvat päältä ihanan rapsakaksi.

Mikä parasta, näihin täydellisiin perunoihin tarvitaan vain muutama raaka-aine.

Videolla: Onko tässä kaikkien aikojen paras perunamuusiohje? Kari Aihisen mukaan on!

Parasta perunamuusia ikinä? Testaa yllättävä muusiniksi 1:13
MTV testasi Kape Aihisen ylistämän tavan valmistaa perunamuusia. Testaa sinäkin kotona!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!