Kananmunavillitys on vallannut suomalaiset: Kerralla tilataan jopa tuhat munaa
Suomalaiset ovat innostuneet viime vuosina tekemään valtavia luomumunatilauksia porukalla suoraan suomalaisilta tiloilta. Syynä tähän on luomumunien hyvä maku, tavallista alhaisempi hinta ja tuottajien tukeminen – eikä ilmiö ota laantuakseen.
Kimppatilaus on muodostunut sosiaalisen median vahvistuttua suomalaisten keskuudessa yleiseksi tavaksi suosia luomua – erityisesti luomukananmunien kohdalla. Aikoinaan fitness-harrastajien parista lähtenyt innostus nostaa jatkuvasti suosiotaan ja ihmiset tilaavat yhdessä erilaisissa ryhmissä valtavia määriä luomumunia saadakseen ne halvemmalla.
Tuhansia munia kerralla
Tuottajilta tilataan jopa tuhansia munia kerralla. Tavallisimmin munat jakaantuvat tilaajien kesken siten, että yksittäisen tilaajan osuus on yhdestä kahteen 30 munaa sisältävää kennoa. Luomumunat säilyvät huoneenlämmössä noin kuukauden ja jääkaapissa jopa kolme kuukautta.
Kimppatilauksissa hinta jää usein pienemmäksi verrattuna yksin tehtyihin tilauksiin. Etenkin luomumunien kohdalla hinnanalennuksen perään ollaan valmiita näkemään vaivaa, sillä niiden hinnat ovat viime vuosina kohonneet.
– Luomumunista saa kaupassa pulittaa jo 7–10 € kilolta. Kimppatilauksena munia saa jopa puolet edullisemmin, Eeva-Maija Kytönen Kotitila.fi-verkkokaupasta kertoo.
Luomumunien tilaaminen on monelle myös eetttinen valinta.
– On myös hyvä muistaa, että kun munat ostaa suoraan tuottajalta kimpparingin tai verkkokaupan kautta, jää suurempi osa munien tuotosta suoraan tuottajalle, Kytönen toteaa.
LUE MYÖS:
Lähde: Deski
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje