Tässäkö kesän monipuolisin grilliruoka? Näppärät valmistusvinkit takaavat onnistuneen lopputuloksen

täytetytsipulitSIVUMAKU
Täytetyt sipulit maistuvat myös sellaisenaan kevyenä ateriana. Jani Kinnunen/Sivumaku

Raakamakkaralla täytetyt, grillissä valmistuvat sipulit ovat Sivumaku-bloggarin mukaan monipuolista ruokaa, jotka sopivat yllättävän moneen tilanteeseen; niin alkuruoaksi, lisukkeeksi kuin kevyeksi lounaaksi. 

Naudan tai vasikan jauhelihalla ja mausteisella raakamakkaralla täytetyt sipulit ovat perinteinen toscanalainen herkku Grosseton kaupungista, Jani Kinnunen kertoo Sivumaku-blogissaan.

– Tämän ruoan voi esivalmistella hyvissä ajoin ja täyttää ja kypsentää sipulit hetki ennen ruokailua, Kinnunen vinkkaa.

Folio ja leivinpaperi helpottavat valmistusta

Ruokaa voi muokata juuri oman maun mukaiseksi, mutta olipa makumaailmasi sitten millainen hyvänsä, muutama valmistukseen liittyvä seikka kannattaa tiedostaa. 

Ensinnäkin, sipulin kovertaminen vaatii tarkkuutta, sillä sipulin uloimpien kerrosten tulisi säilyä ehjänä. 

– Mikäli se pääsee repeämään, ei paniikkia. Kääri sipuli folioon ja täytä täytteellä. Kananmunaa sisältävä seos kyllä tekee sipulista kypsyessä kiinteän, Kinnunen vinkkaa. 

Kun sipuleita lähtee kypsentämään grillissä, niille kannattaa Kinnusen mukaan valmistaa foliosta kuppi, jonka pohjalle asetellaan pieni pala leivinpaperia. Tämä vinkki takaa, etteivät sipulit tartu kiinni grilliin tai folioon.

Täytettyjen sipuleiden reseptin sekä seuraavan päivän ruoanlaittoa helpottavan vinkin pääset lukemaan Sivumaku-blogista

***

Näin sammutat grillipalon 7:33

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.