Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tässäkö kesän monipuolisin grilliruoka? Näppärät valmistusvinkit takaavat onnistuneen lopputuloksen

Täytetyt sipulit maistuvat myös sellaisenaan kevyenä ateriana.
Täytetyt sipulit maistuvat myös sellaisenaan kevyenä ateriana. Jani Kinnunen/Sivumaku
Julkaistu 26.07.2018 17:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Raakamakkaralla täytetyt, grillissä valmistuvat sipulit ovat Sivumaku-bloggarin mukaan monipuolista ruokaa, jotka sopivat yllättävän moneen tilanteeseen; niin alkuruoaksi, lisukkeeksi kuin kevyeksi lounaaksi. 

Naudan tai vasikan jauhelihalla ja mausteisella raakamakkaralla täytetyt sipulit ovat perinteinen toscanalainen herkku Grosseton kaupungista, Jani Kinnunen kertoo Sivumaku-blogissaan.

– Tämän ruoan voi esivalmistella hyvissä ajoin ja täyttää ja kypsentää sipulit hetki ennen ruokailua, Kinnunen vinkkaa.

Folio ja leivinpaperi helpottavat valmistusta

Ruokaa voi muokata juuri oman maun mukaiseksi, mutta olipa makumaailmasi sitten millainen hyvänsä, muutama valmistukseen liittyvä seikka kannattaa tiedostaa. 

Ensinnäkin, sipulin kovertaminen vaatii tarkkuutta, sillä sipulin uloimpien kerrosten tulisi säilyä ehjänä. 

LUE MYÖS: Makaronilaatikko uudella tapaa – tämä arkiherkku valmistuu tunnissa 

– Mikäli se pääsee repeämään, ei paniikkia. Kääri sipuli folioon ja täytä täytteellä. Kananmunaa sisältävä seos kyllä tekee sipulista kypsyessä kiinteän, Kinnunen vinkkaa. 

Kun sipuleita lähtee kypsentämään grillissä, niille kannattaa Kinnusen mukaan valmistaa foliosta kuppi, jonka pohjalle asetellaan pieni pala leivinpaperia. Tämä vinkki takaa, etteivät sipulit tartu kiinni grilliin tai folioon.

Täytettyjen sipuleiden reseptin sekä seuraavan päivän ruoanlaittoa helpottavan vinkin pääset lukemaan Sivumaku-blogista. 

***

7:33Näin sammutat grillipalon

Lisää aiheesta:

Ruokatoimittajan ylistämä puoli-ilmainen grilliruoka ei vaadi sinulta edes kauppareissua: "Nostaa tänä kesänä kaikki grilliherkut uusiin sfääreihin"Älä missään nimessä kuori! Huippukokki Aki Wahlmanin nerokkaalla niksillä saat kasvikset maistumaan: ”Maku tiivistyy”Hellapoliisi vinkkaa täydellisen burgeripihvin salaisuuden: Tee näin aina tuntia ennen kypsennystä! Teresa Välimäki paljastaa maailman helpomman grillikastikkeen reseptin – tarvitset vain sitruunan!Näin paistuu täydellinen kesämakkara! Ammattilaisen grillivinkeillä huippuherkullinen lopputulosGrillauksen Suomen mestari muistuttaa yleisestä grillausmokasta – ”muuten kaikki hyvät lihasnesteet valuvat leikkuulaudalle
SivumakuGrillausRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sivumaku
  • 01.12.201918:01
    Kanaruoka

    Sivumaku-Jani kannustaa suomalaisia käyttämään viiniä ruoanlaitossa: "Marsala-kanan tulisi olla jokaisen tuntema ruokalaji"

  • 24.11.201914:02
    Pasta

    Jani loihti täynnä proteiinia olevan herkkupastan: "Niin täydellinen pakkaspäivän ruoka kuin olla ja voi"

  • 04.11.201920:00
    Pasta

    Oletko testannut tätä hämmentävän hyvää spagettiruokaa? Yksinkertaista, mutta todella hyvää: "Nopea ja helppo valmistaa"

  • 25.09.201908:08
    Ruoka

    Jani yritti tehdä kotona McDonald’sin burgeriklassikon, mutta pieleen meni: "Tästä tuli sata kertaa parempi"

  • 11.07.201917:02
    Illallinen

    Maukas kanapata lämmittää koleilla kesäkeleillä: ”Satoi tai paistoi, arkeen ja juhlaan – aina erinomainen valinta”