Maukkaampaa lihapataa saa hakea! Ruokabloggarin helppo resepti lämmittää niin kehoa kuin mieltä

sivumakuriistapata
Linssit tuovat pataruokaan ranskalaista tunnelmaa. Jani Kinnunen/Sivumaku

Syksy on riistan ja lämmittävien pataruokien aikaa. Sivumaku-bloggarin tuore resepti yhdistää nämä kaksi asiaa herkulliseen muotoon. 

Kun Sivumaku-bloggariJani Kinnuselle tarjoutui mahdollisuus valmistaa ruokaa metsäkauriinpaistista, hän ei aikaillut, vaan ryhtyi tuumasta toimeen. Miedosta, vähärasvaisesta ja mureasta lihasta syntyi herkullinen, rakuunalla ja linsseillä höystetty riistapata. 

– Halusin tehdä paistista jotain varsin yksinkertaista, mutta ei kaikkein perinteisintä, Kinnunen kertoo reseptin synnystä.

Kinnusen mukaan kyseessä on helppo pataruoka, jonka lihana toimii hyvin niin riista kuin nauta. Myös lisukkeiden kanssa on valinnanvaraa; kylkeen sopivat niin erilaiset perunalisukkeet, uunijuurekset kuin riisikin. 

Katso helpon riistapadan resepti Sivumaku-blogista

***

0:48

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja