Maukkaampaa lihapataa saa hakea! Ruokabloggarin helppo resepti lämmittää niin kehoa kuin mieltä
Syksy on riistan ja lämmittävien pataruokien aikaa. Sivumaku-bloggarin tuore resepti yhdistää nämä kaksi asiaa herkulliseen muotoon.
Kun Sivumaku-bloggariJani Kinnuselle tarjoutui mahdollisuus valmistaa ruokaa metsäkauriinpaistista, hän ei aikaillut, vaan ryhtyi tuumasta toimeen. Miedosta, vähärasvaisesta ja mureasta lihasta syntyi herkullinen, rakuunalla ja linsseillä höystetty riistapata.
– Halusin tehdä paistista jotain varsin yksinkertaista, mutta ei kaikkein perinteisintä, Kinnunen kertoo reseptin synnystä.
Kinnusen mukaan kyseessä on helppo pataruoka, jonka lihana toimii hyvin niin riista kuin nauta. Myös lisukkeiden kanssa on valinnanvaraa; kylkeen sopivat niin erilaiset perunalisukkeet, uunijuurekset kuin riisikin.
Katso helpon riistapadan resepti Sivumaku-blogista.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan