Paras lohi valmistuukin täysin odottamattoman raaka-aineen avulla: "Totaalisen ainutlaatuinen lopputulos"

Lohi uunilohi
Hauduta lohi piimässä! Kuvituskuva. Shutterstock

Oletko koskaan käyttänyt piimää ruoanlaitossa? Se sopii yllättävään moneen klassikkoruokaan ja tekee esimerkiksi lohesta piirun verran parempaa, kertoo ruokasivusto The Kitchn. 

Piimässä haudutettu lohi kuulostaa kieltämättä melko eksoottiselta, mutta ruokalajille kannattaa ehdottomasti antaa mahdollisuus. The Kitchn -ruokasivustolla ylistetään piimän tekevän lohesta uskomattoman mehevää.

– Hauduttaminen on hellävarainen kypsennystapa, joka on täydellinen esimerkiksi kalan valmistamiseen. Annat vain nesteen porista ja kala kypsyy hiljalleen, sivustolla neuvotaan. 

Jos kuva ei näy, katso se täältä. 

Monissa resepteissä lohi haudutetaan esimerkiksi kalaliemessä tai vedessä, mutta The Kitchn -sivuston ruokatoimittaja päätti kokeilla uutta lähestymistapaa.

– Päätimme kokeilla odottamatonta raaka-ainetta, jolla saimme herkullisen ja totaalisen ainutlaatuisen lopputuloksen. 

Reseptissä lohi kypsennetään pannulla seoksessa, jossa on kaksi osaa piimää ja yksi osa kasvislientä. Liemi maustetaan sitruunalla, valkosipulilla, laakerinlehdillä, dijon-sinapilla ja sipuleilla. Sipulia ja valkosipulia ei tarvitse edes hienontaa, vaan ne antavat makua liemeen pilkkomattakin. 

Piimä saattaa hieman juoksettua nesteen kuumentuessa, mutta lopuksi voit siivilöidä mahdolliseet kokkareet pois ja tarjoilla nesteen kastikkeena lohen kanssa.

Lähde: The Kitchn

***

Testa myös Kari Aihisen savulohipasta:

7:54

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja