Tätä lihaa kannattaa grillata – Henri Alén suosittelee: "Saa mielettömän hienon maun"

HenriAlen-naudanrinta
Henri Alén grillaa naudanrintaa. Atria

Keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén jakaa grillausvinkkejään. Oletko sinä testannut tätä lihaa grillissä?

Keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén suosittelee vaihtelua kesän grilliruokiin. Perinteiset grillimakkarat ja muut tutut herkut ovat toki mainioita, mutta Alénin mukaan liharuokien kanssa parasta on, jos pystyy hyödyntämään ruhonosia monipuolisesti. Kokki antoi vinkkinsä Atrian haastattelussa.

Alén suosittelee testaamaan rohkeasti muun muassa naudan sydäntä. 

– Naudan sydän on mahtava, ja aivan liian vähän käytetty raaka-aine! Siinä on samettinen suutuntuma ja upea, syvä maku.

Testaa myös naudanrintaa!

Toinen kokin suosittelema raaka-aine on sen sijaan murea ja mehevä naudanrinta. Se kuuluu Alénin ehdottomiin lempiraaka-aineisiin.

Alén ohjeistaa keittämään naudanrinnan ensin mausteliemessä, minkä jälkeen sen annetaan vetäytyä painon alla. Jäähtynyt rinta viipaloidaan, sivellään kevyesti öljyllä ja grillataan molemmin puolin.

– Rasva kannattaa ehdottomasti jättää naudanrinnan pintaan, sillä se saa grillissä mielettömän hienon maun, Alén vinkkaa.

***

Jotain kasvista liharuoan kylkeen? Testaa Kari Aihisen ohjetta:

Kari Aihisen fenkolislaw 4:02


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat