Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tätä lihaa kannattaa grillata – Henri Alén suosittelee: "Saa mielettömän hienon maun"

Henri Alén grillaa naudanrintaa.
Henri Alén grillaa naudanrintaa. Atria
Julkaistu 25.07.2021 18:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén jakaa grillausvinkkejään. Oletko sinä testannut tätä lihaa grillissä?

Keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén suosittelee vaihtelua kesän grilliruokiin. Perinteiset grillimakkarat ja muut tutut herkut ovat toki mainioita, mutta Alénin mukaan liharuokien kanssa parasta on, jos pystyy hyödyntämään ruhonosia monipuolisesti. Kokki antoi vinkkinsä Atrian haastattelussa.

Alén suosittelee testaamaan rohkeasti muun muassa naudan sydäntä. 

– Naudan sydän on mahtava, ja aivan liian vähän käytetty raaka-aine! Siinä on samettinen suutuntuma ja upea, syvä maku.

Lue lisää: Uskallatko maistaa? Henri Alén ylistää yllättävää grilliruokaa: "Mahtava ja aivan liian vähän käytetty raaka-aine!"

Testaa myös naudanrintaa!

016 Atria Henri Alen 15.6.2021Atria

Toinen kokin suosittelema raaka-aine on sen sijaan murea ja mehevä naudanrinta. Se kuuluu Alénin ehdottomiin lempiraaka-aineisiin.

Alén ohjeistaa keittämään naudanrinnan ensin mausteliemessä, minkä jälkeen sen annetaan vetäytyä painon alla. Jäähtynyt rinta viipaloidaan, sivellään kevyesti öljyllä ja grillataan molemmin puolin.

– Rasva kannattaa ehdottomasti jättää naudanrinnan pintaan, sillä se saa grillissä mielettömän hienon maun, Alén vinkkaa.

Lue myös: Kari Aihisen huippusuosittu ohje: Halpa ja niin hyvä grilliruokien lisuke – ei kannata ostaa valmiina kaupasta

***

Jotain kasvista liharuoan kylkeen? Testaa Kari Aihisen ohjetta:

4:02Kari Aihisen fenkolislaw

Lisää aiheesta:

Jari-Jukka ylistää vartissa mureaksi kypsyvää grillilihaa: "Kuin pekonia, mutta parempaa"Toimittaja testasi: Yhdellä ainesosalla saat takuuvarmasti mehukkaat broilerin rintafileetUskallatko maistaa? Henri Alén ylistää yllättävää grilliruokaa: "Mahtava ja aivan liian vähän käytetty raaka-aine!"Kari Aihinen muistuttaa: Älä tee näin, kun grillaat kasviksiaKari Aihiselta mahtava salaattivinkki: Helposti hyvää tomaatista ja fetasta – valmistustapa voi yllättääHuippukokki Hans Välimäki paljastaa kesäisen grillisuosikkinsa: ”Todella simppeliä ja todella maukasta"
GrillausRuokaLihaHenri AlénMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Grillaus
  • 21.7.12:37
    Tulipalot

    Vältä yleinen sammutusmoka, jos grilli leimahtaa

  • 14.7.17:28
    Kesämyytit

    Onko kasvisten grillaaminen folion sisällä terveellisempää?

  • 6.7.17:27
    Ruoka

    Mausteseos, joka haastaa marinadit – tulee todella maukasta broileria!

  • 24.6.10:53
    Ruoka

    4 asiaa, jotka jokaisen kanaa grillaavan tulee huomioida

  • 22.6.12:38
    Kierrätys

    Kierrätätkö hanapakkauksen oikein? Näin lajittelet juhannusjätteet