Suomen oluenjuojat rakastavat lageria aina vaan. Olutasiantuntijoiden mukaan syy on yksinkertaisesti siinä, että lager on hyvää ja sopii moneen tilanteeseen.
Videolla: Panimomestari Tapio Kangas-Heiska Sinebrychoffilta tuntee suomalaisten olutmaun.
Suomen Olutseuran puheenjohtaja Juha Sinisalon mukaan erikoisuuden tavoittelu on jäämässä oluista pois. Viime vuosina on esitelty muun muassa nokkos- ja koivunlehtioluita.
– Jossakin vaiheessa oluihin tungettiin kaikenmaailman makuaineita ihan vain siksi, että niin voitiin tehdä. Turha erikoisuudentavoittelu on onneksi jäämässä pois, Sinisalo sanoi Viiden jälkeen -ohjelmassa.
Lager on yhä Suomen suosituin oluttyyppi: noin 90 prosenttia nautituista oluista. Sinisalo sanoo sekä lagerin että pilsnerin olevan suosittuja yksinkertaisista syistä.
– On tietty syy, miksi niitä on tehty satoja vuosia sitten ja tehdään yhä tänä päivänä. Ne ovat törkeän hyviä oluita.
Lue myös: Alkosta paljastetaan vuoden 2021 hittijuomat – selkeitä trendejä näkyvissä: "Mahdollisimman yksinkertaista"
"Lagerista saa aina varman kaverin"
40 vuotta panimoalalla työskennellyt panimomestari Tapio Kangas-Heiska Sinebrychoffista tuntee suomalaisten olutmaun läpikotaisin. Hän ymmärtää lagerin suosion.
