Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomalainen hampurilaisketju jätti lihan pois burgereistaan – päätöksellä odottamattomat seuraukset: Myynti kolminkertaistui!

7:30Akseli Herlevi listasi hyvän hampurilaisen 3 tärkeintä asiaaVideolla Akseli Herlevi antaa vinkkejä hampurilaisen valmistukseen.
Julkaistu 04.02.2019 11:22

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Suomen ensimmäinen täysin vegaaninen hampurilaisketju on kolminkertaistanut myyntinsä sen jälkeen, kun se jätti lihan pois burgereistaan. 

Suomen ensimmäinen 100-prosenttisesti vegaaninen hampurilaisketju Bun2Bun on tehnyt mittavan myynnin lisäyksen jätettyään lihan kokonaan pois ja siirryttyään täysin vegaanisiin tuotteisiin.

LUE MYÖS: Ainutlaatuinen ravintolakonsepti Suomessa – MTV testasi lihansyöjiä hämäävän vegeburgerin: ”Tätä olisi mahdoton erottaa jauhelihasta” 

Myynti on ensimmäisen 1,5 kuukauden aikana keskimäärin kolminkertaistunut verrattuna siihen aikaan, kun ravintolasta sai myös lihahampurilaisia.

– Eräs kilpailijamme on kysellyt julkisesti, voiko hampurilaisravintola jättää lihan kokonaan pois. Meidän mielestä kysymys on absurdi; totta kai tänä päivänä voi ja sen voi tehdä vielä mausta ja laadusta tinkimättä. Kysymys ei mielestämme ole enää voiko, vaan pitääkö. Mielestämme pitää ja nyt olemme nähneet, että ratkaisu on ollut myös liiketaloudellisesti kannattava, kertoo Pasi Hassinen, toinen Bun2Bunin perustajista.

Pienempi hiilijalanjälki, mutta enemmän proteiinia

Bun2Bunin burgereiden tuhtina perustana on Beyond Meatin kehittämä ensimmäinen täysin kasvipohjainen pihvi, joka näyttää, maistuu ja käyttäytyy kuin perinteinen hampurilaispihvi. Pihvit ovat GMO-, soija-, ja gluteenivapaat.

Hampurilaispihvissä on sama proteiinimäärä ja sama maku, mutta merkittävästi pienempi hiilijanjälki, kuin lihahampurilaisessa.

BURSABun2Bunsin Club-burgerin pihviä ei erota lihasta.MTVUutiset/ Emmi Niiniaho

Beyond Meatin hampurilaispihvin valmistukseen kuluu 99 prosenttia vähemmän vettä, 93 prosenttia vähemmän maa-alaa, 46 prosenttia vähemmän energiaa ja sen kasvihuonepäästöt ovat 90 prosenttia pienemmät kuin naudanlihapihvin valmistuksessa.

Lähde: Bun2Bun

Lisää aiheesta:

Suomen Burger Kingeihin tulee tiistaina myyntiin ennennäkemätön hampurilainen – asiassa on vain yksi muttaTunnetun baarin uusi burgeri lytättiin: Onko tässä mitään järkeä?Ainutlaatuinen ravintolakonsepti Suomessa – MTV testasi lihansyöjiä hämäävän vegeburgerin: ”Tätä olisi mahdoton erottaa jauhelihasta” Voisiko hampurilaisketju luopua lihasta? Näin Hesburger vastaa paljon puhuttaneeseen kysymykseen Julkkiskokki tyrmää kasvipohjaiset burgerit: "Se ei tuota minulle iloa millään tavalla" Tampereen McDonald'sissa myynnissä ketjun ensimmäiset vegaanihampurilaiset
RavintolatPikaruokaHampurilainenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 19.11.10:12
    Ruoka

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat