Suomalainen hampurilaisketju jätti lihan pois burgereistaan – päätöksellä odottamattomat seuraukset: Myynti kolminkertaistui!

7:33 Akseli Herlevi listasi hyvän hampurilaisen 3 tärkeintä asiaa
Videolla Akseli Herlevi antaa vinkkejä hampurilaisen valmistukseen.

Suomen ensimmäinen täysin vegaaninen hampurilaisketju on kolminkertaistanut myyntinsä sen jälkeen, kun se jätti lihan pois burgereistaan. 

Suomen ensimmäinen 100-prosenttisesti vegaaninen hampurilaisketju Bun2Bun on tehnyt mittavan myynnin lisäyksen jätettyään lihan kokonaan pois ja siirryttyään täysin vegaanisiin tuotteisiin.

Myynti on ensimmäisen 1,5 kuukauden aikana keskimäärin kolminkertaistunut verrattuna siihen aikaan, kun ravintolasta sai myös lihahampurilaisia.

– Eräs kilpailijamme on kysellyt julkisesti, voiko hampurilaisravintola jättää lihan kokonaan pois. Meidän mielestä kysymys on absurdi; totta kai tänä päivänä voi ja sen voi tehdä vielä mausta ja laadusta tinkimättä. Kysymys ei mielestämme ole enää voiko, vaan pitääkö. Mielestämme pitää ja nyt olemme nähneet, että ratkaisu on ollut myös liiketaloudellisesti kannattava, kertoo Pasi Hassinen, toinen Bun2Bunin perustajista.

Pienempi hiilijalanjälki, mutta enemmän proteiinia

Bun2Bunin burgereiden tuhtina perustana on Beyond Meatin kehittämä ensimmäinen täysin kasvipohjainen pihvi, joka näyttää, maistuu ja käyttäytyy kuin perinteinen hampurilaispihvi. Pihvit ovat GMO-, soija-, ja gluteenivapaat.

Hampurilaispihvissä on sama proteiinimäärä ja sama maku, mutta merkittävästi pienempi hiilijanjälki, kuin lihahampurilaisessa.

Beyond Meatin hampurilaispihvin valmistukseen kuluu 99 prosenttia vähemmän vettä, 93 prosenttia vähemmän maa-alaa, 46 prosenttia vähemmän energiaa ja sen kasvihuonepäästöt ovat 90 prosenttia pienemmät kuin naudanlihapihvin valmistuksessa.

Lähde: Bun2Bun

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja