Kasvispihvi, joka imitoi täydellisesti mehukasta lihaa? Uutuustuote kerää ylistystä maailmalla

Vannoutuneet lihansyöjät huomio! Markkinoille on tullut kasvishampurilainen, jonka kerrotaan imitoivan täydellisesti mehukasta pihviä sisältävää purilaista. 

Kilpajuoksu lihansyöjille maistuvista kasvistuotteista on alkanut jo kauan aikaa sitten, sillä kasvistuotteet kiinnostavat yhä enemmän kuluttajia. Mikäli Impossible Foods pystyy pitämään kiinni lupauksestaan (ja testaajien hehkutuksesta päätellen se pystyy), se voi hyvinkin kirittää itsensä palkintopallille lihan korvikkeiden ykkösenä. 

Impossible Foods on tuonut markkinoille hampurilaisen, jonka kerrotaan kopioivan täydellisesti lihan mehevyyden, suutuntuman ja maun– pihvi on jopa verevän punainen. Ainoa ero lihapihviin on yrityksen mukaan se, että se on kasviksista valmistettu.  

Pihvissä on valmistajien mukaan muun vehnäproteiinia, perunaa ja kookosöljyä, minkä lisäksi siinä on hemeproteiinia. Hemeproteiini on Impossible Foodsin mukaan lihaisan tuotteen salaisuus, sillä sen avulla voidaan jäljitellä lihan makua, väriä ja muita ominaisuuksia. 

– Hemeproteiinia on runsaasti eläinten lihaksissa, mutta sitä on myös kasveissa. Löysimme tavan irrottaa heme kasvista ja tuotamme sitä käymismenetelmää hyödyntäen, yrityksen nettisivuilla kerrotaan. 

Impossible Foods suunnittelee tulevaisuudessa tuovansa markkinoille myös muun muassa kanaa ja maitotuotteita imitoivia vegaanituotteita.  

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat