Tv-kokki Alex Nurmi antaa tämän joulun ruokatrendit – paljastaa omat juhlapöydän suosikkinsa

Kukkakaali-linssisalaatti 4:28
Katso, miten Alex Nurmi valmistaa herkullisen kukkakaali-linssisalaatin!

Tv-kokki Alex Nurmi näkee kasvisruoan olevan tämän joulun suosituin trendi.

Mitä tänään syötäisiin? -ohjelmasta tutuksi tullut kokki Alex Nurmi kertoi MTV Uutisten haastattelussa, että ensimmäistä kertaa ohjelmassa ei nähdä perinteistä joulukinkkua. Sen sijaan tilalla on vönerkinkku eli vehnäproteiinista tehty kasvistuote.

Kasvisvaihtoehdot kiinnostavat Nurmen mielestä selkeästi tänä jouluna. Hän ymmärtää, että harppaus joulukinkusta kasvisvaihtoehtoon voi olla raju, mikä myös rajaa ihmisiä.

– Vönerkinkku on aika pieni, noin kilon jötkäle, joten se on suhteellisen pieni ottaa pöytään ja testata, Nurmi totesi Corgi-elokuvan ensi-illassa Kino Tapiossa.

Hän näkeekin juhlapöydässä olevan hyviä elementtejä kasvisruokailijoille, koska jo lähtökohtaisesti tarjolla on paljon juureksia ja salaatteja. Jos juureksiin haluaa saada hieman potkua, mieheltä löytyy oivat niksit.

– Makeuden puolesta voi käyttää tähtianista, kaardemummaa ja kanelia. Kaikkia näitä mausteita voi käyttää jopa suolaisiin ruokiin. Sitä suomalaiset ovat vielä ehkä aristelleet, Nurmi pohtii.

Thaimaassa perheensä kanssa lomaileva kokki kertoo pitävänsä rosollin hapokkuudesta ja lanttulaatikon makeudesta. Loppuvuodesta hänellä on yleensä kahdesta kolmeen viikkoa lomaa, jonka hän mielellään viettää ulkomailla.

Päivitetty klo 16:13 21.12.2019

Lue myös:

    Uusimmat