Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keittiömestari muistuttaa: Älä tee tätä yleistä virhettä joululaatikoiden valmistuksessa!

Tumma siirappi tuo joulun laatikoihin entistä rikkaamman maun.
Tumma siirappi tuo joulun laatikoihin entistä rikkaamman maun.
Julkaistu 16.12.2015 19:58

MTV LIFESTYLE

Keittiömestari kertoi vinkkinsä siihen, kuinka joulun ruokavalmistelut on helpompi selättää onnistuneesti.

Keittiömestari Heikki Ahopelto muistuttaa, että jouluruokien takia kenenkään ei kannata pilata jouluaan. Jos kuitenkin innostuu kokkailemaan tai tuunailemaan valmislaatikoita, kehottaa Ahopelto kiinnittämään erityishuomiota maustamiseen. 

– Jos ruokien tekeminen aiheuttaa stressiä ja huolta siitä, riittääkö kaikki, miltä maistuu ja kelpaako sukulaisille, niin neuvoni on yksinkertainen: Älä tee. Osta valmiina vaikka kaikki. Tärkeintä on, että saa itselleen hyvän joulumielen, Ahopelto kannustaa.

Yksi virhe ylitse muiden

Ahopellon mukaan yleisin virhe laatikoiden valmistuksessa on, että niihin ei laiteta tarpeeksi suolaa ja makeutta. Esimerkiksi tumma siirappi rikastaa laatikot.

– Maista ruokia! Ahopelto vinkkaa.

Ahopellon vinkkejä leppoisaan jouluun:

1. Mieti, mikä sinusta on hauskaa, ja tee vain se. Paras joulumieli tulee hyvästä olosta, ei järjestetyistä kaapeista.

2. Jos teet jouluruoat itse, suunnittele valmistus huolellisesti. Jouluruokien teko on kuin leivontaa – ohjeita pitää noudattaa ja tekeminen aikatauluttaa niin, että asiat valmistuvat samaan aikaan.


3. Valmisruoista saa helposti juhlaruokia, kun ne siirtää kauniisiin astioihin ja esimerkiksi paistaa laatikoihin uunissa uuden, kullanruskean korppujauhopinnan.

4. Jaa vastuut: Anna jokaisen sukulaisen tuoda oma bravuuriruokansa yhteiseen joulupöytään.

Lähde: Saarioinen

Lisää aiheesta:

Säästä aikaa ja hermoja jouluruokahässäkässä: "On hyvä pitää mielessä sallittu oikaisu"Näin Kari Aihinen kehottaa paistamaan joulukinkun – älä ainakaan sorru perusvirheeseen: "Tulee sahanpurua uunista ulos"Näin vältät jouluähkyn – Hanna Partanen muistuttaa oleellisesta asiasta: "Älyttömän suuri vaikutus syömisen hallintaan"Näin Kari Aihinen neuvoo paistamaan joulukinkun – älä ainakaan sorru perusvirheeseen: "Sitten tulee sahanpurua uunista ulos"Parhaat ruoanlaittoon liittyvät salaisuudet, jotka olemme oppineet äideiltämmeYllätä vieraat älyttömän helpolla tarjoiluvinkillä – tv-kokki paljastaa hittireseptinsä: ”Tarjoiluista ei pidä tehdä kilpailua”
JouluruokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Jouluruoka
  • 15.9.17:14
    Ruoka

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • 27.12.202417:34
    Ruoka

    Näin joululaatikoille kannattaa nyt tehdä

  • 26.12.202417:33
    Ruoka

    Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Asiantuntija kertoo takarajan

  • 26.12.202409:42
    Suklaa

    Arto löysi laatikostaan yli 14 vuotta vanhoja konvehteja – avaamattoman rasian sisältö yllätti mikrobiologinkin

  • 25.12.202417:32
    Suklaa

    Yksi konvehti on joulun inhokki – syötkö sinä?