Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sahramitaikina

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tällä perusreseptillä leivot herkulliset joulunajan pullat. Länsinaapurissamme Lucian-päivällä on suuri merkitys joulun odotuksessa.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Noin 30 pullaa

  • 5 dl maitoa
  • 200 g voita
  • 1 g sahramia (2 pakkausta)
  • 1 muna
  • ½ tl suolaa
  • 3 dl sokeria
  • 50 g hiivaa
  • 1 kg (n. 1,7 l) vehnäjauhoa
  • 1 muna voiteluun
  • rusinoita koristeluun

Valmistusohje

1. Laita maito ja voi kattilaan, lämmitä sen verran, että voi sulaa. Sekoita sahrami joukkoon. Kaada maitoseos taikinakulhoon ja tarkista, ettei se ole liian kuumaa, vaan n. 37-asteista (kädenlämpöistä. Ota pieni määrä lientä erilleen ja liuota hiiva siihen ja sekoita hiivaliuos loppuun taikinaliemeen. Sekoita siihen jauhot, muna, suola ja sokeri ja vaivaa, kunnes taikina on sileää ja kimmoisaa. Anna nousta leivinliinan alla kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

2. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa jonkin aikaa, muodosta pitkiä pötköjä, jotka leikkaat sopiviksi paloiksi. Nyt voit pyörittää niistä pullia, muotoilla lussekissoja, palmikoita, pullapoikia ja -tyttöjä, kransseja tai mitä oletkaan tekemässä. Koristele rusinoilla ja voitele vatkatulla munalla.

3. Paista 5-15 minuuttia riippuen leipomustesi koosta. Jäähdytä ritilällä leivinliinalla peitettynä.

Lisää aiheesta:

TaittoleipäSahramipullaLusseleivonnaisetJoulupullaSahramipullat rahkastaOlgan pullakranssi
PullatKasvisruokaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Pullat
  • 28.2.09:00
    Laskiaispullat

    Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullat

  • 21.2.16:45
    Laskiaispullat

    Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

  • 11.02.202209:37
    Laskiaispullat

    Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

  • 25.10.201807:45
    Heidi Leipoo

    Heidi leipoo: Spektri-pullat

  • 26.09.201808:53
    Hellapoliisi

    Omenainen bostonkakku