Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Salainen ainesosa täydellisiin korvapuusteihin – huippukondiittori Markus Hurskaisen kikka: "Mieletöntä makua pulliin"

Leivottaisiinko tänään meheviä korvapuusteja? Markus Hurskainen antaa omat vinkkinsä täydellisiin puusteihin.
Leivottaisiinko tänään meheviä korvapuusteja? Markus Hurskainen antaa omat vinkkinsä täydellisiin puusteihin.Shutterstock/MTV
Julkaistu 04.10.2022 09:27

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Tiistaina 4.10.2022 vietetään jälleen perinteistä korvapuustipäivää. Kysyimme Koko Suomi leipoo -ohjelmastakin tutun kokki- ja huippukondiittori Markus Hurskaisen vinkit täydellisiin korvapuusteihin.

Kukapa voisi vastustaa tuoreen korvapuustin tuoksua? Lokakuussa korvapuustien syöminen on perusteltua, tai jopa suotavaa, sillä tiistaina 4.10. vietetään jälleen kansallista korvapuustipäivää.

Korvapuustipäivän vietto rantautui Suomeen naapuristamme Ruotsista, jossa se sai alkunsa vuonna 1999. Ruotsin kotileivontaneuvosto eli hembakningsrådet nimesi tuolloin 4. lokakuuta kanelbullens dag -päivän juhlistaakseen 40-vuotista olemassaoloaan. Nyt päivää vietetään jo monella mantereella eri puolilla maailmaa.

Lue myös: Tässä on Suomen suosituin pulla, ja se ostetaan yllättäen kaupan paistopisteeltä: "Selvä ykkönen"

Täydelliset korvapuustit: "Sääntö numero yksi..."

Vielä ehdit pyöräyttää itsekin korvapuustit kansallisen pullapäivän kunniaksi. Kysyimme Koko Suomi leipoo -ohjelmasta tutulta tuomarilta Markus Hurskaiselta parhaat tärpit korvapuustien leivontaan.

– Sääntö numero yksi: tee korvapuusteja tarpeeksi ja vähän päälle, Hurskainen nauraa.

Korvapuusteja ei siis koskaan voi olla liikaa ja ylimääräiset pullat voi aina pakastaa. Leivonnassa kaikki lähtee tietysti taikinasta. Taikinoita on Hurskaisen mukaan monenlaisia, mutta lähtökohtaisesti taikinan tulee olla tarpeeksi kostea, ja siinä pitää olla reilusti kardemummaa. 

koko_suomi_leipoo_markus_hurskainen_8480

– Kaupan peruskardemumma on aivan hyvä. Jos haluaa hifistellä, niin voi toki ostaa vihreää kardemummaa ja erotella sieltä siemeniä. Mustasta kardemummasta saa savuisaa makua, mutta en välttämättä lähtisi sitä lisäämään, ellei sitten halua leikitellä korvapuustien kanssa.

Nappaa myös ohje: Koko Suomi leipoo: "Vohvelipuusti" eli vohveliraudalla paistettua korvapuustia ja maapähkinäjäätelöä

Fariinisokerilla maku uudelle tasolle

Katso myös video: Muistatko vielä Koko Suomi leipoo -ohjelman supersuositut pusupullat? Tästä on kyse. Juttu jatkuu videon alla.

0:47Mikä ihmeen pusupulla? Koko Suomi leipoo -tuomarit kertovatPusupullat nousivat hitiksi Koko Suomi leipoo -ohjelman myötä.

Korvapuustin täytteeseen Hurskainen neuvoo laittamaan reilusti voita ja tärkkelystä, joka sitoo rasvan niin, että täytteet eivät valu puusteista ulos. Tärkkelyksenä voi käyttää vehnäjauhoja. Hurskaisella on myös oma jipponsa siihen, miten korvapuusteista saa erityisen maukkaita.

– Sekoitan voihin fariinisokeria ja tavallista sokeria. Fariinisokerista saa ihan mieletöntä makua pulliin. Ja tietysti reilusti kanelia myös.

Pullien kohotuksen kanssa kannattaa olla tarkkana, eli puusteja ei kannata kohottaa liian vähää aikaa, mutta ei toisaalta liian kauankaan. 

– Ja sitten kuumassa uunissa nopea paisto, niin pullat pysyvät mehevinä.

Hurskainen itse tekee pullataikinansa yleensä täysmaitoon, mutta myös maidottomista versioista tulee kondiittorin mukaan maukkaita.

– Kotona jouduin pitkään leipomaan lasten vuoksi pullat maidottomina. Leivontamargariinilla ja kauramaidolla saa myös hyvät korvapuustit aikaiseksi. Toki niistä tulee hieman erilaisia silloin.

Lue myös: Koko Suomi leipoo -tuomarit yllättävät – tässä ovat heidän omat bravuurileivoksensa

Katso myös video: Näin leivot korvapuusteja kotona

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Koko Suomi leipoo ke 14.9. klo 21 alkaen MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa. Seuraava jakso julkaistaan ennakkoon MTV Katsomossa kauden päättävää finaalijaksoa lukuun ottamatta.

Lisää aiheesta:

Mikä on kaupan paras laskiaispulla? Uusi täytesuosikki peittosi hillon ja mantelimassanJoulukuun suosikkipullaan sujautetaan maailman kalleinta maustettaSalainen ainesosa täydellisiin korvapuusteihin – kondiittori Markus Hurskaisen kikka: "Mieletöntä makua pulliin"Sadun ohjeella valmistuu mielettömän hyvä saaristolaisleipä helposti: "Yksinkertaisesti se paras"Tiesitkö? Ruotsalaisten suosikkipullaan käytetään maailman kalleinta maustetta – testasimme!Oletko hoksannut? Näin kuivahtaneille ruisleiville kannattaa tehdä: "Maistuu erityisen aromikkaalta"
LeivontaKoko Suomi leipooRuokaMakuja
Markus Hurskainen tunnetaan Koko Suomi leipoo -ohjelman tuomarina.MTV Oy/ Miira Ojanen

Tuoreimmat aiheesta

Leivonta
  • 07:44
    Ruoka

    Juha on leiponut 1,5 miljoonaa korvapuustia – mikä on täydellisen pullan salaisuus?

  • 19.9.17:03
    Ruoka

    Omenapiirakka, johon et pety! Maisemakahvilan versio on mykistävän hyvää

  • 16.9.17:02
    Ruoka

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa

  • 14.9.17:33
    Ruoka

    Kakkuleipuri antoi asiakkaalle tilauksen ja pyysi anteeksi – pian selvisi syy

  • 13.9.17:36
    Ruoka

    Helppo ja nopea omena-kaurapaistos: Anu paljastaa parhaat kikat