Pähkinöitä, manteleita ja siemeniä voisi käyttää ruoanlaitossa paljon nykyistä monipuolisemmin.
Monelle pähkinät ja erilaiset pähkinäsekoitukset kuuluvat oleellisesti juuri joulun aikaan, mutta Maa- ja kotitalousnaiset muistuttavat tiedotteessaan, että niitä kannattaisi syödä oikeastaan ympäri vuoden.
Kehityspäällikkö Marita Suontausta Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry:stä toteaa, että pähkinät sopivat hyvin juuri syksyn aikaan täydentämään kotimaisia raaka-aineita.
– Pähkinöitä on helppo lisätä ruokiin tuomaan makua ja rakennetta, Suontausta toteaa tiedotteessa.
Vaikka pähkinöitä ei kannatakaan kahmia suuhunsa kaksin käsin, sopivat erilaiset pähkinät, mantelit ja siemenet monenlaiseen ruoanlaittoon ja leivontaan.
Lue myös: Jo pieni määrä riittää: Ylistetty ruoka-aine voi auttaa pitämään verenpaineen kurissa
Terveellisiä maltilla syötyinä
Ruoanlaiton ja leivonnan lisäksi pähkinöistä ja kuivatuista hedelmistä sekä marjoista saa ihan jo sellaisenaan hyvän välipalan tai retkievään.
– Pähkinöitä ja siemeniä voi sekoittaa mysliin, surauttaa smoothien sekaan, pudotella aamupuuroon tai salaatteihin. Leivo pähkinäisiä välipalapatukoita, raakakakkuja tai käytä kakkujen koristeena, Suontausta vinkkaa.
