Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pähkinä-hedelmä-porkkanaleivät

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

1 suuri leipä

  • 1 iso porkkana
  • 100 g hasselpähkinöitä
  • 200 g kuivattuja aprikooseja
  • 5 dl vettä
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 50 g hiivaa
  • 6 dl karkeaa ruisjauhoa
  • 7-8 dl durum- tai tavallista vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Raasta porkkana hienoksi, rouhi pähkinät ja pilko aprikoosit. Mittaa kulhoon kädenlämmin vesi ja sekoita siihen öljy, hiiva ja suola. Lisää porkkana, pähkinät ja aprikoosit. Työstä joukkoon jauhot, aloita vähäisellä määrällä. Vaivaa voimakkaasti 5 minuuttia koneella tai 10 minuuttia käsivoimin. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi kulhossa, noin 40 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Ota taikina leivinpöydälle ja vaivaa kevyesti. Jaa taikina kolmeen osaan. Pyörittele ne pitkiksi säikeiksi ja puno ne yhteen isoksi limpuksi. Kohota peitettynä uunipellillä, kunnes taikina ponnahtaa nopeasti takaisin, kun sitä painaa sormella, noin 30 minuuttia.

3. Paista 10 minuuttia, alenna lämpöä 200 asteeseen ja paista vielä 40 minuuttia. Jäähdytä ritilällä peittämättömänä, niin saat rapean kuoren.

Sekoita leipätaikinaan ihania ja hyödyllisiä aineksia. Leivistä tulee meheviä ja maukkaita. Tällaiseen leipään et tarvitse edes päällyksiä, pelkkä voikin riittää, eikä sitäkään tarvitse välttämättä. Hyvä leipä kuuluu keittojen ja salaattien seuralaiseksi.

Lisää aiheesta:

Neljän viljan täysjyväleipäPähkinäleipäRuokaleivät herkkusisuksinKreikkalainen fetaleipäPomeranssileipäIntialainen leipä
LeipäKananmunatonLaktoositonKasvisruokaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä