Täydellinen pähkinäherkku vie kielen mennessään – valmistus vie vain pari minuuttia

pähkinävoi
Pähkinävoi sopii täydellisesti pannukakkujen päälle. Shutterstock

Samettista pähkinävoita on helppo tehdä itse. Tavallinen levite syntyy pelkistä maapähkinöistä ja suolasta.

Maapähkinävoi on helppo herkku, jota varten tarvitset vain tehosekoittimen. Tavallista maapähkinöitä voi maustaa oman maun mukaisesti. Vain mielikuvitus on rajana.

Jos kaipaat vaihtelua tavalliseen versioon, kokeile kolmea helppoa ja herkullista ohjetta!

Banaani-maapähkinävoi

2 dl banaanilastuja

1 rkl öljyä

3 dl maapähkinöitä

0,5 dl ruskeaa sokeria

0,5 tl suolaa

Laita ainekset tehosekoittimeen ja anna pyöriä tasaiseksi massaksi. 

Hunajalla maustettu maapähkinävoi

3 dl maapähkinöitä

1 rkl öljyä

1 tl suolaa

2 rkl hunajaa

Laita ainekset tehosekoittimeen ja anna pyöriä tasaiseksi massaksi. 

Kanelinen vaahterasiirappi-saksanpähkinävoi

2 dl saksanpähkinöitä

2 dl pehmeää voita

0,5 dl vaahterasiirappia

ripaus kanelia

Laita ainekset tehosekoittimeen ja anna pyöriä tasaiseksi massaksi. 



Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.