Täydellinen pähkinäherkku vie kielen mennessään – valmistus vie vain pari minuuttia
![Copyright: Shutterstock. Photographer: Shutterstock. pähkinävoi](https://im.mtvuutiset.fi/image/5784252/landscape16_9/1024/576/5434f2146e5f8f12f2cd3d8608de51a5/Hf/pahkinavoi.jpg)
Samettista pähkinävoita on helppo tehdä itse. Tavallinen levite syntyy pelkistä maapähkinöistä ja suolasta.
Maapähkinävoi on helppo herkku, jota varten tarvitset vain tehosekoittimen. Tavallista maapähkinöitä voi maustaa oman maun mukaisesti. Vain mielikuvitus on rajana.
Jos kaipaat vaihtelua tavalliseen versioon, kokeile kolmea helppoa ja herkullista ohjetta!
Banaani-maapähkinävoi
2 dl banaanilastuja
1 rkl öljyä
3 dl maapähkinöitä
0,5 dl ruskeaa sokeria
0,5 tl suolaa
Laita ainekset tehosekoittimeen ja anna pyöriä tasaiseksi massaksi.
Hunajalla maustettu maapähkinävoi
3 dl maapähkinöitä
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
2 rkl hunajaa
Laita ainekset tehosekoittimeen ja anna pyöriä tasaiseksi massaksi.
Kanelinen vaahterasiirappi-saksanpähkinävoi
2 dl saksanpähkinöitä
2 dl pehmeää voita
0,5 dl vaahterasiirappia
ripaus kanelia
Laita ainekset tehosekoittimeen ja anna pyöriä tasaiseksi massaksi.
Lähde: cheatsheet.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka