Henri Alénin mahtava tonnikalasalaatti: "Edullinen, sisältää paljon proteiinia ja säilyy pitkään"

Henri Alén esittelee yhden lempiruoistaan – ja miten toimii vauvojen ravintola? 8:45 Henri Alén esittelee yhden lempiruoistaan – ja miten toimii vauvojen ravintola?
KATSO VIDEO: Henri Alénin vinkit täydelliseen ja helppoon tonnikalasalaattiin.

Kokki ja ravintoloitsija Henri Alén vinkkasi Huomenta Suomessa suosikkisalaattinsa ohjeen. 

Huomenta Suomessa sunnuntaina vieraillut kokki Henri Alén paljasti lähetyksessä yhden suosikkiarkiruoistaan ja jakoi myös sen ohjeen katsojille. 

"Edullinen, ruokaisa, sisältää paljon proteiinia ja säilyy pitkään"

Alén kertoi tekevänsä itse usein nopeasti ja helposti valmistuvaa italialaista tonnikalasalaattia. 

– Tämä on yksi parhaista ruoista monestakin syystä. Ensinnäkin se on edullinen, todella ruokaisa, sisältää paljon proteiinia ja säilyy pitkään. Tämä paranee vain. Toisena päivänä vielä parempi, kolmantena kaikkein parhaimmillaan, Alén ylisti. 

Alénin italialaiseen tonnikalasalaattiin sujahtaa myös papuja, joita kokilla on omien sanojensa mukaan aina kaapissa kikherneiden lisäksi. Alén kertoi tekevänsä salaattia aina ison satsin kerrallaan jääkaappiin.

– Tämä on hyvin simppeli salaatti, Alén tähdensi.

Katso videolta Henri Alénin vinkit salaatin valmistamiseen ja nappaa ohje: Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.