Säästä rahaa nerokkaalla salaattiniksillä: "Muuttanut totaalisesti tapani tehdä salaattia"
Oletko tullut ajatelleeksi, että salaatin voi valmistaa pellillekin?
Monet perinteiset salaatit ovat klassikoita syystäkin – kukapa voisi vastustaa esimerkiksi legendaarista caesarsalaattia?
Joskus salaattikulhoonsa kaipaisi kuitenkin hieman vaihtelua, ja silloin huomio kannattaakin kiinnittää ruokalajin valmistustapaan.
Oletko sinä jo testannut peltisalaattia? Vinkkasimme jo muutama vuosi sitten MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla Marttojen ohjeen nerokkaaseen, lämpimään hävikkisalaattiin. Tämä ravitseva salaatti kootaan osin vihanneslaatikon tähteistä uunipellille.
Testaa nerokas peltisalaatti
Nyt myös The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja ylistää peltisalaatin ideaa.
– Peltisalaatti on muuttanut totaalisesti tapani tehdä salaattia, toteaa ruokatoimittaja Rachel Perlmutter.
Kun salaatin kokoaa pellille, tulee siitä nachopellin tyylinen herkku. Ruokatoimittajan mukaan hyvän peltisalaatin salaisuus on makujen ja tekstuurien monipuolisuus. Valitse siis peltisalaattiin makeaa, suolaista, rapeaa ja pehmeää herkuteltavaa.
Ruokatoimittaja Rachel Perlmutter kertoo koostavansa oman peltisalaattinsa esimerkiksi paahdetuista kikherneistä ja bataatista, krutongeista, tahinikastikkeesta, tuoreista kasviksista, pistaaseista ja fetasta.
Raaka-aineita voi kuitenkin vaihdella kaappien sisällön mukaan, kuten Martatkin neuvovat. Tällöin myös rahaa säästyy, eikä hävikkiä synny!
– Voit korvata kasviksia ja yrttejä sellaisilla kasviksilla, jotka löytyvät omasta jääkaapistasi – mitä enemmän käytät, sitä isommalle porukalle voit salaattia tarjota. Salaatti maistuu kylmänä myös huomenna tai eväänä, Martat vinkkaavat.
Katso myös video: Ethän heitä kukkakaalin lehtiä roskiin? Näin hyödynnät ne herkulliseen salaattiin
Lähde: The Kitchn
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka