Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Säästä rahaa nerokkaalla salaattiniksillä: "Muuttanut totaalisesti tapani tehdä salaattia"

Lämmin hävikkisalaatti kasataan pellille.
Lämmin hävikkisalaatti kasataan pellille.Marttaliitto
Julkaistu 04.01.2024 17:33

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Oletko tullut ajatelleeksi, että salaatin voi valmistaa pellillekin?

Monet perinteiset salaatit ovat klassikoita syystäkin – kukapa voisi vastustaa esimerkiksi legendaarista caesarsalaattia?

Joskus salaattikulhoonsa kaipaisi kuitenkin hieman vaihtelua, ja silloin huomio kannattaakin kiinnittää ruokalajin valmistustapaan.

Lue myös: Elämäsi paras caesarsalaatti! Testaa kolme helppoa salaattiohjetta

Oletko sinä jo testannut peltisalaattia? Vinkkasimme jo muutama vuosi sitten MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla Marttojen ohjeen nerokkaaseen, lämpimään hävikkisalaattiin. Tämä ravitseva salaatti kootaan osin vihanneslaatikon tähteistä uunipellille. 

Testaa nerokas peltisalaatti

Nyt myös The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja ylistää peltisalaatin ideaa.

– Peltisalaatti on muuttanut totaalisesti tapani tehdä salaattia, toteaa ruokatoimittaja Rachel Perlmutter.

Kun salaatin kokoaa pellille, tulee siitä nachopellin tyylinen herkku. Ruokatoimittajan mukaan hyvän peltisalaatin salaisuus on makujen ja tekstuurien monipuolisuus. Valitse siis peltisalaattiin makeaa, suolaista, rapeaa ja pehmeää herkuteltavaa.

Ruokatoimittaja Rachel Perlmutter kertoo koostavansa oman peltisalaattinsa esimerkiksi paahdetuista kikherneistä ja bataatista, krutongeista, tahinikastikkeesta, tuoreista kasviksista, pistaaseista ja fetasta.

Raaka-aineita voi kuitenkin vaihdella kaappien sisällön mukaan, kuten Martatkin neuvovat. Tällöin myös rahaa säästyy, eikä hävikkiä synny!

– Voit korvata kasviksia ja yrttejä sellaisilla kasviksilla, jotka löytyvät omasta jääkaapistasi – mitä enemmän käytät, sitä isommalle porukalle voit salaattia tarjota. Salaatti maistuu kylmänä myös huomenna tai eväänä, Martat vinkkaavat.

Kokeile kotona: Lämmin hävikkisalaatti – jääkaapin tähteistä valmistuu edullinen herkkuarkiruoka!

Katso myös video: Ethän heitä kukkakaalin lehtiä roskiin? Näin hyödynnät ne herkulliseen salaattiin

2:11Ethän heitä kukkakaalin lehtiä roskiin? Näin hyödynnät ne herkulliseen salaattiinNäin teet salaatin koko kukkakaalista!

Lähde: The Kitchn

Lisää aiheesta:

Näin saat salaatin maistumaan paremmalta!Kätevä salaattikikka voi säästää rahaa: "Mahdollisuudet ovat rajattomat"Elämäsi paras caesarsalaatti! Testaa kolme helppoa salaattiohjettaNerokasta! Pirjon salaatti säilyy jopa pari viikkoa jääkaapissa: "On edullinen"Rahaa säästävä lounasruoka ja kaksi muuta herkkusalaattia – "Jos sun pitää tehdä yhtä salaattia loppuelämä, se on tässä"Arkiruokahitti! Pirjon nerokas salaatti säilyy jopa pari viikkoa jääkaapissa: "On edullinen"
RuokaKasviksetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 10:29
    Marjat

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • 07:46
    Ruokaniksit

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • Eilen17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • Eilen13:35
    Makkara

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • Eilen10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä