Joko testasit Suomen himotuimman kanaruoan? Tämä arkiruokahitti on helppo valmistaa!

2:08 Lyonin kana – näin valmistuu ylistetty kanaruoka

Arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen parhaita ruokaohjeita. Tällä viikolla on hitiksi nouseen kanaruoan vuoro. 

Videolla Kari Aihisen vinkit kasvisten grillaamiseen.

Arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin suomalaisten suosikkiohjeita Maikkarin reseptiarkistosta.

Suosittujen reseptien joukosta löytyy niin kotikeittiön klassikoita kuin uusia hittejä. Ota testiin esimerkiksi tämä supersuosittu lohipasta , nerokas ja nopea ruoka tortilloista, puolessa tunnissa valmistuva paras kermainen kanakastike, tai Henri Alénin mahtava uunilohi.

Tällä kertaa kokataan koukuttavaa kanaruokaa.

Joko testasit ylistetyn Lyonin kanan?

Lyonin kana nousi vuonna 2019 suureen suosioon Suomessa, kun ruokalehti Glorian ruoka & viini julkaisi oman versionsa klassisesta ranskalaisesta reseptistä. 

– Etikkakanaa Lyonin tapaan, eli ranskaksi Poulet au vinaigre, on perinteinen lyonilainen ruokalaji, jota on tehty ja tarjottu vuosikymmeniä kodeissa ja bouchoneissa, eli rustiikkisissa bistroissa. Sitä ovat kokanneet niin maailman tunnetuin kokki Paul Bocuse kuin Michelin-kokki April Bloomfieldkin, Me Naisten artikkelissa kerrotaan Lyonin kanan taustoista.

Lyonin kanan suosio selittyy sen yksinkertaisten raaka-aineiden yhdistelmällä. Etikkainen kastike tasapainottuu pehmeäksi ranskankermall,  ja kanaliemen suolaisuus tekee mausta entistä koukuttavamman. Tähän ruokaan todella jää heti koukkuun!

Lyonin kana kannattaa valmistaa ehdottomasti hieman rasvaisemmista broilerin osista, kuten luullisisista reisi- tai koipipaloista. Myös kokonaisen, paloitellun broilerin käyttö Lyonin kanassa on Ranskassa yleistä.


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja