1:25

Kyllästyttääkö kotikokkailu? Hans Välimäki vinkkaa arkea helpottavan jauhelihareseptin: "Herkullinen"

Itse tehty tomaattikastike taipuu moneen ruokalajiin, myös lihapullien kanssa nautittavaksi. Hans Välimäen arkiruokareseptissä lihapullat saavat makua parmesaanista ja yrteistä.

Katso videolta, miten paistat jauhelihasta täydellistä.

Viime vuonna koronasulun alkaessa suomalaiset hamstrasivat ruokakaupoista esimerkiksi jauhelihaa. Lisääntynyt kotonaolo innosti monia kokkailemaan lohturuokia, joista monet sisältävät tuttua ja turvallista lihatuotetta.

Hans Välimäki suosittelee: Helppo ohje lihapulliin ja tomaattikastikkeeseen

Suomalaiskokki Hans Välimäki epäilee, että tänään, 8.3.2021, alkava uusi sulkutila koittaa taisteluväsymyksen aikaan myös ruoanlaittoinnon osalta. Koronakeväänä 2021 Välimäki suositteleekin kokeilemaan riittoisampia ja monipuolisempia ruokia, kuten patoja, keittoja ja kastikkeita.

Esimerkiksi tomaattikastiketta voi jalostaa moneen suuntaan, ja se sopii myös mainiosti jauhelihasta valmistettujen italialaistyyppisten lihapullien kanssa nautittavaksi. Välimäen reseptillä tomaattikastikkeesta tulee hieman hapanimelä: karvas ja runsas, mutta silti makeahkon tuntuinen.

– Siis herkullinen, Välimäki luonnehtii.

Testaa helppo ja hyvä arkiruokaresepti: Lihapullat tomaattikastikkeessa Hans Välimäen tapaan.

Hans Välimäki vierailee maanantaina 8.3. Viiden jälkeen -ohjelmassa erikoishaastattelussa. Viiden jälkeen MTV3-kanavalla sekä MTV-palvelussa klo 17 alkaen.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja